avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate aleksab

Activitate aleksab

Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Multumesc, o sa discut cu prietenul despre nota de constatare si evaluare a pagubei. Urmeaza sa discute din nou cu patronul saptamana viitoare.
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Prietenul meu a primit niste foi printate cu toate discutiile avute prin e-mail de catre firme. FIRMA DE CURIERAT- FIRMA CARE A EXPEDIAT PACHETELE - FIRMA CARE TREBUIA SA PRIMEASCA PACHETELE.
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
AWB-ul se scaneaza si la preluare si la predare.
Reclamatia a venit de la expeditorul pachetelor. O firma care a trimis catre o alta firma colete prin curierat. Prietenul meu a livrat coletele, este dovada de livrare din partea lui, dar nu este dovada de primire din parte gestionarilor firmei respective (din cauza ca nu se gasesc borderourile).
Coletele vin fara ramburs, se platesc de catre firme prin ordine de plata, sau cecuri.
Despre termenul de reclamatie chiar nu stiu ce sa spun, si mie mi se pare deplasat...eu una nu stiu sa zic ca am facut cu 2 zile in urma, ce sa mai zic de un an in urma...va dati seama ca nici gestionarii nu recunosc nimic...de altfel, banuiesc ca nici ei nu stiu cu un an in urma...cine a semnat si daca a semnat, din momentul in care borderourile nu sunt de gasit...
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
In momentul scanarii codului cu acel scanner datele intra automat in sistem. Au conexiune la internet. Spre exemplu daca eu astept sa mi se livreze azi un pachet, pot verifica in orice moment al zilei statusul lui real.
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Nu a fost tras la raspundere decat prietenul meu. Reclamatia este de la o singura firma. Cel mai probabil au pierdut facturile si nu au mai ajuns la contabilitate, iar cand firma expeditoare le-a cerut banii pe produse, neavand facturile, au zis ca nu au primit coletele. Nu s-au primit alte reclamatii din zilele respective, doar de la aceasta firma. Borderoul are mai multe pagini, in functie de cate livrari sunt de facut pe acea zi. Scrie data si numele curierului pe borderou.
Un colet se expediaza astfel:
- cu un scanner se scaneaza awb-ul coletului, si se scrie numele destinatarului;
- se preda coletul si destinatarul scrie scrie numele si semneaza pe borderou, sau in cazul firmelor, se pune si stampila.
De mentionat ca nu intotdeauna coincide numele scris pe scanner cu numele scris pe borderou, pentru ca la firme pot prelua coletele o persoana si sa semneze colegul/colega.
Deci dovada ca au fost livrate exista, dar cui au fost livrate nu se poate dovedi din cauza ca borderourile nu sunt de gasit.
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
In general pe pagina unui borderou pot exista mai multe confirmari, de la firme sau perosane diferite.
Patronul sustine ca prietenul meu nu a predat acele borberouri din datile respective si de asta nu existe dovezi...borderouri de care in general seful de depozit este responsabil sa le stranga de la fiecare si sa le trimita la firma mare.
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Zilele trecute a fost primita reclamatia, precum ca 7 colete din datele 22.02.2015, 04.03.2015 si 25.03.2015 nu au fost livrate. Apar ca si livrate in sistem dar nu exista dovada de livrare (borderoul cu stampila firmei destinatare).
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Din cauza ca nu se gasesc acele borderouri il pune pe le sa plateasca coletele in valoare de peste 4500 de lei. Coletele sunt asigurate, dar firma de curierat ia aceasta asigurare de la subcontractor, iar subcontractorul de la angajat...
Răspuns la discuția Ajutor! - imputatie dupa demisie
Ba da, firma are sistem de tracking, si coletele apar luivrate. Dar patronul zice ca borderoul cu stampila si semnatura nu se gaseste pentru a dovedi ca au fost preluate de firma respectiva. Cat despre perioada in care se primesc reclamatii...din cate am inteles nu este asa ceva la ei...
Buna ziua!
Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul sustine ca a primit o reclamatie de la o firma, precum ca niste colete de acum un an, nu au fost livrate. Dovezile de livrare nu sunt de gasit...de un an de zile cine mai gaseste...iar acum patronul ii cere prietenului meu valoarea coletelor, altfel il ameninta ca se duce la politie. Ma puteti ajuta va rog cu niste sfaturi, ce am putea face? Este vorba de o valoare destul de mare.