avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Activitate Nikkal

Activitate Nikkal

Notarea de la cartea funciară este evident eronată, având în vedere actul juridic care stă la baza notării, care spune altceva. Faceți o cerere de îndreptare de eroare la cartea funciară pentru notarea eronată, eventual.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un avocat cu toate actele. Din punctul meu de vedere sunteți proprietar și s-ar putea să aveți șanse inclusiv să îl evacuați, atâta timp cât nu s-a făcut transferul de proprietate. Trebuie văzut exact ce conțin actele.

Faptul că scrie undeva ”promitentelor cumpărătoare” în loc de ”promitentei cumpărătoare” nu e motiv de nulitate, este doar o eroare materială la redactarea contractului.
Ce prevede antecontractul cu privire la momentul transmiterii bunului? Promitentului cumpărător i se pune la dispoziție bunul? Pentru că dacă nu l-ați vândut (încă), teoretic transmiterea dreptului de proprietate nu s-a făcut. Deci puteți să-i puneți în vedere promitentului cumpărător că nu poate locui acolo cât timp plătește ratele. Sau poate face un credit și să achiziționeze bunul în avans față de termenul stipulat în contract și toată lumea e fericită.


raluk0207 a scris:


Și cine suporta comisionul? La sume mari e substanțial.
Legal, obligația cumparatorului este sa achite prețul.


În cazul meu vânzătorul avea cont la aceeași bancă cu cumpărătorul (așa s-a dorit, să dureze mai puțin plata) și nu a fost comision de încasare/plată. Dar altfel cumpărătorul trebuie să suporte comisionul.


Alexandru Surcel a scris:

Fals. La creditul ipotecar banca virează banii direct vânzătorului, nu către cumpărător, care acesta să cumpere apoi euro și să facă plata în euro.


Am cumpărat un imobil cu plata în euro cu credit în lei. Banca a virat leii într-un cont al meu pe care mi l-a deschis doar în acest scop, a alimentat acel cont și cu diferența de sumă pe care o aveam deja (aveam o parte din sumă, nu am luat credit pentru toată suma) a făcut ordinul de schimb valutar pe care l-am semnat și a virat valuta în contul vânzătorului.

raluk0207 a scris:

Banii nu trec pe la cumpărător.
Suma este virata de bancă direct in contul vânzătorului.
Așadar, dacă creditul este în lei, asa veți primi banii, urmând sa ii schimbati dvs în euro.



Banca poate face schimb valutar la cererea cumpărătorului și să facă plata în contul cumpărătorului în valută. Am văzut situații de acest gen.


NemmyRO a scris:

Am optiunea sa solicit plata in euro ?

Accept orice sfat si intrebare, multumesc.


Aveți opțiunea să solicitați plata în euro. Chiar dacă cumpărătorul ia creditul în lei, el poate face schimb valutar și să vă vireze suma în euro, dacă așa agreați să fie făcută plata.
georgiana.td a scris:

Din experiența proprie pot sa vă spun următoarele :
- contractul de vânzare-cumpărare și cel de ipotecă se fac concomitent; se semnează primul cel de ipotecă, iar cel de vânzare-cumpărare se semnează, de regulă, după ce banca a virat banii cumpărătorului. În cazul meu, semnarea a durat cam 2 ore, iar în acest timp au intrat și banii în cont.


Cred că din greșeală ați încurcat contractul de ipotecă cu cel de credit. Primul care se semnează este contractul de credit între cumpărător și bancă. Apoi se semnează contractul de vânzare-cumpărare și cel de ipotecă.
Trebuie să verificați cu banca dacă primește un astfel de imobil ca garanție.

Știu cazuri în care banca nu a acceptat o astfel de clauză asupra bunului cu care se garantează deoarece reduce semnificativ valoarea cu care poate vinde banca imobilul, în cazul în care dvs nu achitați creditul (Cine ar cumpăra un imobil în care nu se poate muta, pentru că are clauză de abitație viageră?) În cazul de care vă spun persoana care avea drept de abitație viageră (în speță părintele) a dat declarație autentificată la notar că renunță la drept, sarcina a fost ștearsă din cartea funciară în baza declarației notariale și bunul a putut fi folosit pentru garantare.
Unul dintre moștenitori poate merge la bancă și să ceară în scris justificarea refuzului de ridicare. Acolo vedeți care este poziția băncii, dacă invocă anumite articole de lege, regulamente interne, condițiile comerciale ale băncii etc. În funcție de răspuns trebuie văzut mai departe.