avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am facut un contract de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am facut un contract de vânzare-cumpărare cu clauza ...

Buna ziua,

Am facut un contract de vânzare-cumpărare cu clauza de abitație viagera asupra terenului si casa bătrânească. Intrebarea mea este: Daca doresc a obține un credit ipotecar pentru un apartament, pot garanta cu acesta proprietate ?
Cel mai recent răspuns: Nikkal , utilizator 18:40, 5 Septembrie 2023
Buna ziua!

Inteleg ca dvs ati cumparat imobilul.
Daca da, atunci ar fi normal ca Banca sa accepte aceasta garantie.


Daniela SANDU a scris:

Buna ziua!

Inteleg ca dvs ati cumparat imobilul.
Daca da, atunci ar fi normal ca Banca sa accepte aceasta garantie.



Da Doamna, am cumparat imobilul.

Din pacate fara sa ma anunte, parintele meu a decis sa adauge aceasta clauza “declar cã imi rezerv dreptul de
abitatie viagerà asupra imobilului, ce face obiectul vânzarit, pe toatã
perioada vietii, farà plata chiriei” Acum cand am citi contractul am observat. Dar daca spune-ti ca pot garanta cu el atunci nu este nici o problema. Va multumesc !
Trebuie să verificați cu banca dacă primește un astfel de imobil ca garanție.

Știu cazuri în care banca nu a acceptat o astfel de clauză asupra bunului cu care se garantează deoarece reduce semnificativ valoarea cu care poate vinde banca imobilul, în cazul în care dvs nu achitați creditul (Cine ar cumpăra un imobil în care nu se poate muta, pentru că are clauză de abitație viageră?) În cazul de care vă spun persoana care avea drept de abitație viageră (în speță părintele) a dat declarație autentificată la notar că renunță la drept, sarcina a fost ștearsă din cartea funciară în baza declarației notariale și bunul a putut fi folosit pentru garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit - abitatie viagera Alexandru Manea Alexandru Manea Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un imobil de 139 mp de la parintii mei obtinut in 2011 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)
Prima casa 4 cata26 cata26 Buna ziua! As vrea dc se poate sa ma lamuriti intr o chestiune....maine semnez Contract Vanzare-Cumparare prin programul Prima Casa!Proprietarul cere drept de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cetatean strain roxikira roxikira sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)