avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate vali_stefan

Activitate vali_stefan

Răspuns la discuția Inregistrare contabila
Merge si contul 629
Răspuns la discuția Indemnizatie consilieri locali
Va rog sa precizati din dispozitia intocmita de controlorii Curtii de Conturi articolul de lege in baza caruia s-a stabilit aceasta masura (imputarea sumelor) sau actul normativ care prevede inregistrarea la registratura UAT a acestor pv-uri.
Răspuns la discuția Radiere vehicul
Daca autovehiculul a fost in posesia dvs in ultimii 5 ani nu puteti sa faceti nimic, trebuie sa platiti impozitul. Singura solutie ar fi daca acesta a fost instrainat sau predat la un centru de colectare fier vechi. Faptul ca nu a fost radiat de la politie nu are relevanta din punct de vedere fiscal, se poate depune o declaratie de catre proprietar ca mijlocul de transport nu mai exista fizic (vezi HG 1/06.01.2016- normele de aplicare CF, sectiunea 4, pct.126, al (2))
Răspuns la discuția salarizare asistent social
Daca va referiti la majorarea din decembrie 2015, da , aceasta majorare se aplica incepand cu 01.12.2015. Personal am fost rezervat in a acorda aceasta majorare la momentul respectiv si am solicitat (si obtinut) in scris de la Prefectura confirmarea ca se acorda acest procent si asistentului social din cadrul aparatului de specialitate al primarului.
Pe anul 2016 nu mai exista modificari legislative legate de salariile angajatilor din primarie.
Multumesc! Asa i-am explicat si eu (soferului) si se pare ca organele Curtii de Conturi s-au sesizat si au inceput sa recupereze sumele acordate fara temei legal.
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
-un sofer de microbuz la primarie care indeplineste si functia de coordonator de transport rutier (cu certificat de competenta eliberat de ARR) beneficiaza de spor la salariu de baza si daca da, cat este cuantumul acestuia si care este baza legala?
Mentionez ca pe fondul salariilor mizerabile din administratia publica locala (un sofer ajuge la cca 1.100 lei net/luna) se practica acordarea cu dispozitie a primarului a unui spor de 25 % pentru acestia pentru a evita pe cat posibil exodul acestora catre privat unde salariile sunt mult mai mari.
Multumesc !
Buna ziua !
Detin un utilaj agricol si forestier construit in totalitate de mine, cu doua axe si motor de Dacia 1300 si in consecinta nu poate fi vorba de omologare RAR. Acest utilaj a fost inregistrat la primarie mai demult (cand nu aparusera precizarile legate de omologare pentru masini autopropulsate) la fel cum se inregistrau si carutele.
Cu toate ca detin permis de conducere, utilajul este dotat cu sisteme de franare , lumini,semnalizare si nu depaseste viteza de 25 km/ora si este inregistrat la primarie, folosesc cu precadere drumurile de tarla. Problema este ca pentru a ajunge la aceste drumuri sunt nevoit sa tranzitez si portiuni de drumuri publice, inclusiv un drum national pe cca 150 m . Cu toate ca autoritatile locale sunt obligate prin lege sa asigure riveranilor drumuri comunale, satesti sau vicinale paralele cu drumurile nationale, care sa permita deplasarea cu aceste utilaje sau carute, configuratia reliefului nu permite acest lucru pe portiunile respective.
Intrebarea este ce solutie legala am sa tranzitez aceste drumuri fara a fi amendat de politie sau mai rau cu intocmire de dosar penal ?
A fost aprobata lista vehiculelor admise in circulatie fara omologare conf. art.9, al. 2 din OUG 195/2002 ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția salarizare funct publici
Prin rectificari de buget cu majorarea proportionala a veniturilor bugetare (fie a veniturilor proprii fie a sumelor alocate de la bugetul de stat pentru activitatile finantate gen invatamant, asistenta sociala etc) .
Răspuns la discuția Oare chiar nu poate nimeni?!!
Buna ziua. Nu ati dat suficiente informatii pentru a va putea raspunde. Daca sunteti functionar public grila de salarizare este cea prevazuta de OG6 /2007 cu valorile actualizate pentru 2008 (OG 9/2008), in functie de domeniul care va intereseaza. Valorile de acolo reprezinta salariu brut de incadrare insa in anul 2010 au fost desfiintate o serie de sporuri iar cele care au ramas au fost cumulate cu acesta si introduse in salariul de baza (spor vechime, urbanism,CFP etc) . In prezent mai sunt doar cateva sporuri in afara salariului de baza in cazul functionarilor publici respectiv conditiile vatamatoare (15%) si sporul de noapte (25%) care se acorda insa pe criterii bine delimitate si cu documente justificative.
Daca sunteti personal contractual grila de salarizare este cea prevazuta de OG10 /2008.
In concluzie, chiar daca actele de mai sus apar ca abrogate, in prezent calculul incadrarilor la salariatii bugetari se face retroactiv pe vechile grile iar daca salariul de baza rezultat este mai mic de 1.250 lei se considera aceasta suma (minim pe economie) fara a se aplica la acesta (cum ar fi normal) si vechimea in munca.
Aveti dreptate, structura declaratiei 112 nu a fost corelata pe deplin cu modificarile respective si suntem nevoiti sa facem astfel de compromisuri. Faptul ca in programul de salarizare consilierii locali apar cu o zi lucrata (pentru a nu genera erori la D112) nu este deloc OK si oricum la validare apar "atentionari" .