avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela_Popescu

Activitate Mihaela_Popescu

Multumesc! Cum este mai bine, ca execurtorul sa fie din orasul meu sau din orasul debitorului?

gi-jane2 a scris:

veti recupera si cheltuielile de executare, deci mergeti la executor

Debitorul este o societate comerciala cu profit de 70000 euro pe an. Are de unde.

gi-jane2 a scris:

Hotararea, cerere su buletinul. Mergeti la un executor judecatorescvsi va zice cisturile. De recuperat...depinde daca aveti de unde, daca debitorul are bunuri, venituri etc

Eu am trimis somatia, eu am formulat-o. Crex ca am acest drept, fiind o hotarare cu titlu executoriu, nu?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Dacă a fost ”somată” să plătească, presupun că deja ati fost la un organ competent care a trimis somația.
Deci, mergeti în continuare. Cine a trimis somatia, știe cum să procedeze în continuare.

Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura in cazul unei executari silite, de ce acte am nevoie, cam care ar fi costurile si cat dureaza sa recuperez banii. Pe scurt: am câstigat un proces, hotararea e definitiva si mi s-au acordat cheltuieli de judecata de catre instanta. Partea adversa a fost somata sa plateasca, dar se pare ca nu vor sa plateasca. A fost o suma destul de mare, si vreau sa imi recuperez banii!
Răspuns la discuția Angajament de plata
Nu mi s-a trimis hotărârea judecătorească!! Doar instiintare de plata si angajament, pe care vroiau sa ma oblige sa il semnez. Am specificat mai sus. Prin urmare nu pot analiza niciun act. Ce pot sa fac??

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Bună seara,

Analizați hotărârea judecătorească și actele pe care le aveți împreună cu un avocat.
Nu sunteți obligată sa semnați, cu atât mai mult cu cât nu vi s-a făcut dovada celor menționate în audit.
Da, în instanta pot fi chemate mai multe persoane, nu este interzis acest lucru.


Răspuns la discuția Angajament de plata
Problema este ca nu mi-au trimis niciun act prin care sa dovedească, ci doar o înștiințare ca au avut audit și eu trebuie să restitui suma, însoțită de angajamentul acela de plata. Prin urmare nici nu am niciun act ca sa merg la avocat in afara de acestea.... pot merge la un avocat doar cu aceste acte?

Company Advising a scris:

Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Actiunea in instanta poate fi formulata, dar nu inseamna ca vor avea neaparat castig de cauza. Legat de sansele unei reusite, doar un avocat va poate ajuta. Daca vreti sa fiti diligenta, puteti purta o discutie de principiu cu cineva de specialitate, cu actele in fata. Dac anu, asteptati sa vedeti daca se va formula actiune in instanta si veti formula apararile atunci.

Răspuns la discuția Angajament de plata
Am inteles. Inseamna ca trebuie sa actioneze pe mai multe persoane in instanta... se poate accest lucru? Insa nelamurirea este: inca mai pot sa actioneze in instanta si sa ceara banii inapoi cand au avut auditul in septembrie-octombrie 2019 si ei solicita abia acum restituirea sumei?
Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Din 2004 pana in 2011 am lucrat ca profesor la o scoala gimmaziala. In prezent nu mai sunt angajata in sistemul national de educatie. Pentru ultimii ani in care am lucrat au avut loc niste actiuni in instanta ale scolii pentru ca se taiasera salariile profesorilor cu 25%. S-au castigat procesele, s-au returnat banii, iar ultimul proces a fost pentru dobanzi. In 2019, la inceput, sau in 2018, nu mai stiu exact cand, s-au dat catre profesori dobanzile aferente prin hotarare judecatoreasca. Acum institutia scolara cere inapoi banii pe care i-a dat catre profesori in urma hotararii judecatoresti pe motiv ca au avut audit si ca auditul a constatat ca nu sunt trecute numele profesorilor pe hotararea judecatoreasca. Institutia ma pune sa semnez un angajament de plata cum ca voi restitui acei bani si imi trimite o instiintare ca trebuie sa ii returnez, desi nu imi trimite nicio dovada ca auditul a dispus asta exact. In plus auditul a avut loc in perioada 15.09.2019 - 10.10.2019 iar instiintarea si angajamentul de plata mi-au fost trimise abia acum, dupa aproape un an!! Mentionez ca nu sunt numai eu in aceasta situatie, ci mai multe cadre didactice. In consecinta, eu nemaifiind angajata a unitatii scolare (si nici a sistemului) pot fi obligata sa semnez acel angajament, pe care nu doresc sa il semnez? Ce se poate intampla daca nu semnez acel angajament de plata? Poate scoala sa trimita un executor judecatoresc fara sa desfasoare procedura in instanta si sa obtina o hotarare definitiva?
CARE SUNT ACESTE NORMATIVE ??? Exact asta am întrebat încă de la început... Ce NORMATIVE prevăd ca eu sa am obligatoriu apometre cu citire unda radio in casa.??

Mihaela_Popescu a scris:

Aceasta este diferenta dintre specialisti si noi, novicii, ca sa intelegeti ca in cele de mai sus, m-am referit doar la parerea dvs. cum ca aceste apometre cu sau fara citire radio - datorita faptului ca s-au dat niste normative, toate, dar absolut toate ....


Aceasta este diferenta dintre specialisti si noi, novicii, ca sa intelegeti ca in cele de mai sus, m-am referit doar la parerea dvs. cum ca aceste apometre cu sau fara citire radio - datorita faptului ca s-au dat niste normative, toate, dar absolut toate ....