avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate CGC

Activitate CGC

Răspuns la discuția auto
Daca ati incasat pretul vanzarii autovehiculului,mergeti impreuna cu noul detinator(cumparatorul) la un birou acte auto,vand asupra dvs. Cartea de Identitate(buletin identitate),Carte Identitate Vehicul,Certificatul de Inmatriculare al vehiculului si vi se va intocmi urmatoarele documente :1. Contract de vanzare cumparare(3 exemplare); 2.Fisa de inmatriculare; 3.Cerere transcriere/transfer de proprietate. Semnati actul de vanzare cumparare,fisa de inmatriculare la rubrica vanzator si pe Certificatul de Inmatriculare al autovehiculului ,pe verso la rubrica "instrainat catre......la data....... semnatura......."treceti numele cumparatorului,data vanzarii cf.contract vanzare si semnati.
Dvs veti primi al 3-lea exemplar al Contractului de Vanzare Cumparare,o copie a actului de identitate cumparator si Fisa de Inmatriculare.
Cu Fisa de inmatriculare in original , xerocopie dupa Carte IdentitateVehicul,Contract de Vanzare Cumparare si dupa actul dvs de identitate,va prezentati la Circa Financiara de care apartineti pentru a solicita in baza unei cereri tipizate un Certificat Fiscal in vederea transferului de proprietate -vanzare autov.,vi se va aplica o stampila pe Fisa de Inmatriculare dupa obtinerea Certificatului Fiscal. Ulterior solicitati si scoaterea din evidenta rol a autov.
Inmanati cumparatorului Cartea de Identitate,Fisa de Inmatriculare,Certificatul Fiscal.Cumparatorul in termen de 30 zile de la data cumpararii autov.este obligat cf.legii sa se prezinte la Circa financiara pe raza unde isi are domiciliul in C.I. in vederea declararii autov.si ulterior pt a inmatricula pe numele sau acest autov.
Radierea autov.de pe numele dvs.din baza de date a Serviciului Inmatriculari Auto se face automat dupa depunerea de catre noul detinator a documentele in vederea inmatricularii autov.pe numele sau.Prezenta vanzatorului ne mai fiind necesara la Politie.
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului .
Constituie in fractiune retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii este sanctionata.Parintele care se opune la executarea sentintei judecatoresti prin care copilul a fost incredintat celuilalt parinte,atrage dupa sine raspunderea penala.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ordonanta presedintiala este executorie, iar recursul declarat impotriva ei nu suspenda executarea.
art. 581 C. proc. civ., conditiile de admisibilitate a ordonantei presedintiale.
Ordonanta presedintiala are caracter vremelnic si executoriu la care se adauga institutia puterii lucrului judecat. Ordonantele presedintiale sunt executorii prin ele insele in puterea legii. Ele pot fi executate inaintea definitivarii lor si fara sa fie investite cu formula executorie (art.374 C. proc. civ.). Ele opereaza in temeiul legii.
Deci, fiind executorii prin ele insele, in puterea legii, punerea lor in executare trebuie sa se faca cu cea mai mare rapiditate.
Art.374 Cod proc.civila

Hotararea judecatoreasca sau alt titlu se executa numai daca este investit cu formula executorie prevazuta de Art. 269 alin. 1, afara de incheierile executorii, de hotararile executorii provizoriu si de alte hotarari sau inscrisuri prevazute de lege, care se executa fara formula executorie.
Investirea hotararilor cu formula executorie se face de prima instanta.
Art. 374.1
Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie.