avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate kady

Activitate kady

Care sunt pasii legali si de ce acte am nevoie pentru a da in judecata dr. ortodont si chirurg dental cu care am inceput tratamentul care mi-au afectat sanatatea pe termen lung si sunt in risc sa pierd dintii. Mi-au scos 2 masele sanatoase si am dezvoltat TMJ, probleme cu sinusurile si constante dureri de cap riscuri de care nu am fost informata initial. Drept urmare acum dinti antagonisti si adiacenti se vor pierde in timp. Am consultat in Anglia 5 specialisti care au constatat ca osul alveolar e foarte subtire si nu pot purta aparat dentar oricum pentru ca as risca sa imi pierd dintii. Extractia era nu era necesara nici in cazul in care puteam purta aparat iar riscurile puteau fi prevenite daca dr ortoddont si dr chirurg dental ar fi studiat CBCT, radiigrafiile OPG si poze ocluzie pe care le-am adus la consultatii. In clipa de fata ambii doctori refuza sa comunice cu mine cand am intrebat de ce mi se intampla astea si cum sa le remediez.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
da, dar eu am refeream la faptul ca ei il pot inchide, deoarece este facut de firma si nu personal.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
eu am contract pe un an in tara in plec, dar cardul ar face bine sa fie valabil pana la sfarsitul lui aprilie cand tb ridicati banii, lucru pentru care va tb sa apelez la o a treia persoana.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
avand in vedere ca demisia atunci cand am scris-o am verificat-o cu jurista firmei si mi s-a spus ca este ok in conformitate cu articolul 55 din codul muncii iar in contractul colectiv de munca exista o specificatie la acest tip de demisie in cazul in care invoc plecarea din motivele pesonale, cum ar fi nerespectarea programului, s-a stabilit ca nu tb sa acord perioada de preaviz pt ca ei ar pierde in instanta. Iar la noi s-a procedat cu fiecare angajat la fel cu diferenta ca acestia au fost platiti la final pe numarul de ore lucrate efectiv si nu fictiv in acte. Dar eu se pare ca nu pot beneficia de acelasi tratament din punct de vedere material.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
da ii primeam pe card.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
da, dar vreau sa-i vireze in luna martie pana plec si pe numarul de ore lucrare, nu pe numarul de ore din contract. Exista o lege, un articol prin care sa fie obligati sa imi dea acesti bani in timp util, date fiind conditiile?
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz.
asta nu stiu cum s-a putut intampla, dar s-a intamplat dat fiind faptul ca pe cartea de munca chiar scrie ca a fost incheiata pe data de 12 martie conform art.79 alin.1 din CM cu decizia nr. 256 din 13 martie 2007. In final, daca eu nu sunt in tzara si nu am cum sa-i ridic pesonal cum il pot lua fara a fi nevoie sa apelez la o terta persoana?
Mi-am dat demisia pe data de 12 martie 2007 si am specificat in demisie ca nu acord perioada de preaviz, din motive pesonale. Eu intr-o saptamana voi pleca din tara. Insa banii pe luna martie nu vor sa mi dea acum, ci peste o luna cand ar urma ziua de salariu, perioada in care eu nu voi fi aici. Problema este ca desi in contractul de munca scrie ca programul de lucru era de 8 ore pe zi, de luni pana vineri, in firma programul este de 9 ore pe zi uneori mai mult plus sambata de 8 ore. Mi s-a spus ca imi vor intra banii pentru luna martie pe card, dar astfel eu nu voi primi tot ce mi se cuvine pe zilele lucrate in plus, ci doar pe cele specificate in contract. Mai sunt zilele de concediu care ar tb platite, iar in 2007 am luat doar 2 zile. Cartea de munca am ridicat-o, insa ramane problema banilor. Eu daca intr-o saptamana plec din tara cum voi putea lua acesti bani. Am intrebat de fisa de lichidare, au spus ca eu nu am asa ceva si nici nu am nevoie, iar bani nu se pot da acum pt ca nu este de acord directorul general, pentru ca l-am ofensat cu demisia mea. A fost totul interpretat ca o jignire. Jurista firmei a avut certuri in birou pentru ca a spus ca atunci cand imi iau cartea de munca ar tb sa primesc absolut tot ce mi se cuvine, inclusiv banii, insa acum se stie amenintata si a spus ca tot ce urmeaza sa mi se returneze voi primi pe cardul firmei pe 15 aprilie. Acum va rog sa-mi spuneti cum tb sa procedez ca sa recuperz acesti bani, si ce lege ar tb sa citesc referitor la acest aspect pentru a o prezenta angajatorului, pentru a primi banii cuveniti. Va rog mult sa ma ajutati.