avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate BIANCA IRINA

Activitate BIANCA IRINA

Răspuns la discuția Acte subcontractori
sustinatori sau subcontractori? este foarte important sa faceti diferenta. in cazul unui subcontractant (care in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 10% din valoarea lucrarilor/ serviciilor) se depun acord de subcontractare si declaratie privind subcontractantii si atat. doar la cererea Autoritatii Contractante se mai furnizeaza si alte date/formulare.
Da, dar i se vor trece aceste datorii. Cel putin asa s-a intamplat la mine. Desi nu mi se pare logic am inteles ca difera si de la un judet la altul....!
Multumesc frumos. Intre timp am mai citit si raspunsurile dvs la subiecte similare. Eram f nelamurita de ce toata lumea sustine sa nu ai nicio zi intrerupere, in cele 12 luni anterioare solicitarii CCC si ICC?
am urmatorul caz: tatal are mai mare salariul decat mama si ar vrea sa ramana el in concediu de crestere copil 1 an de zile. in cat timp de la data nasterii copilului trebuie el sa depuna cerere la firma ptr crestere copil si dosar la primarie?
nu are voie sa aiba intreruruperi in cele 12 luni anterioare nasterii copilului nicio zi?
daca tatal a beneficiat de ajutor indemnizatie somaj in cadrul acelor 12 luni se ia in considerare? si atunci veniturile se vor calcula pentru cele 12 luni, inclusiv lunile in care a beneficiat de somaj...adica media acestora venituri nete din care se calculeaza 85 % , dar nu mai mult de 3400 lei pe un an?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția coeficienti salarizare 2012
ccm a expirat la sf anului trecut - 2011, acum s-a inceput negocierea ptr cel din 2012..... iar salariile treb majorate pana la 20 ianuarie 2012.... si de aici nelamurirea mea...daca se semneaza doar pe baza grilei de salarii, fara a se mentiona ca se tine cont si de coeficientii de ierarhizare? ( asa se doreste din partea administratorului, si fiind o soc privata - SRL..acest contract se va face doar sa fie facut si ca exista..!!!)
privind salariu minim brut pe tara din 2012 de 700 lei lunar, intrebarea mea este daca mai sunt actuali coeficientii de salarizare ce erau prevazuti in 2011?
la ITM Bv am primit mai multe raspunsuri; daca am contract colectiv de munca la nive de ramura ( si exista ptr constructii - cf Legea 1260 / 14.12.2011) si la nivel de societate si in anii trecuti am prevazut majorarea salariilor cf coeficientilor atunci treb. sa respect si in 2012 acesti coeficenti.
dar, nicaieri in HG 1.225 / 2011 nu se mentioneaza nimic despre coeficienti sau despre posibile amenzi daca nu sunt aplicati....!!!!
ce parere aveti?
da. ptr ca logic pana la aceasta data dvs trebuia sa aveti semnat un act aditional care sa prevada modificarile facute la codul muncii dupa data de 30.04.2011.
Răspuns la discuția experienta similara
firma A se divide (cum ziceti dvs) doar numeric dar nu si din punct de vedere legal. Presupun, ca dpdv legal firma A isi inceteaza activitatea si se creeaza alte 3 firme noi. Raspunsul este nu. Era da, doar daca firma A isi schimba denumirea, preluand denumirea firmei B.
care este criteriul de atribuire al ofertei? pretul cel mai scazut?.... atunci luati in considerare o oferta eligibila care are pretul cel mai scazut dintre cele depuse.
Răspuns la discuția Asociere - licitatie
depinde cum aveti precizat in fisa de date. cel mai bine ar fi sa intrebati autoritatea contractanta, in scris.