am urmatoarea situatie: am semnat un contract de inchiriere pentru deschiderea unui punct de lucru in data de 25 noiembrie, evident tinand cont de actuala stare de fapt in Bucuresti cu posibilitatea de a amana cu cel mult 30 de zile deschiderea pana la obtinerea inregistrarii acestuia la ORC Bucuresti. Din pacate desi am facut doua cereri de preschimbare de termen la ORC cel mai devreme as putea obtine actele in data de 01.02.2010. Mentionez ca depasirea termenului stabilit in contract atrage dupa sine rezilierea contractului si pierderea amenajarii efectuate in spatiu.
Ce as putea face in continuare?
situatia este urmatoarea:
o societate a avut un contract de prestari servicii cu o alta societate; conform respectivului contract societatea beneficara nu are dreptul sa angajeze pe o anumita perioada de timp personal actual sau fost al Prestatorului.
Ce poata sa faca salariatul Prestatorului care doreste sa se angajeze totusi la Beneficar, tinand cont de principiul conform caruia orice persoana are dreptul la munca ?
Mi se pare aiurea si abuziv sa conditioneze depunerea bilantului de recodificare daca ne gandim ca este vorba despre situatiile financiare la 31.12.2007 cand inca nu era in vigoare noul cod CAEN Rev.2
Salut
iata ce spune legea romana:
" Art. 64. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. " - legea 114/1996 - legea locuintei.
" Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. " - legea 230/2007 privind asociatiile de locatari
Daca imi dai o adresa e mail iti trimit si ce iti cere ORC pt infiintarea unui SRL.
Dar, din experienta (5ani) iti spun ca in situatia in care sediul social se stabileste intr-o cladire de locuinte au cerut mereu acrodul asociatiei de locatari, chiar daca la sediul respectiv se desfasura numai activitate de birou si chiar daca nu se desfasura nici un fel de activitate.