avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelag84

Activitate mihaelag84

multumesc frumos
din pacate de cand si-a pus in minte sa o ia, vorbim doar pe mail si isi cenzureaza vorbirea...intr-adevar innebunesc de grija zi de zi ca ar putea veni sa o ia cand eu sunt la munca.
am insa martori prieteni care stiu cat de putin s-a implicat pana la acest moment si cat rau mi-a facut mie. ba chiar nasul ei a fost prezent o data cand m-a lovit pe mine inainte de divort...sper ca insumate aceste probe sa nu ii permita sa o ia acolo...
Va multumesc frumos pentru sfaturi.
O singura intrebare mai am - daca ajungem in instanta pot ajunge sa fiu fortata sa i-o dau in afara granitelor? O poate face sa "dispara" si am motive sa cred ca asta ar incerca...
Ma poate obliga sa ii dau "raportul" pe mail in conditiile in care eu i-am spus ca sunt deschisa sa vorbim daca vrea sa afle ceva si el nu e interesat?
Am fost flexibila si am acceptat sa vorbeasca pe skype, desi asta presupune sa ii tai din programul de iesit afara...iar el acum vrea sa fiu acasa pe skype de cate ori are el chef...daca ajungem in instanta mi se poate impune sa stau pe skype cand vrea el?
De asemenea as putea fi obligata sa i-o dau in Turcia? Sau in orice alt stat strain?
Ma tem ca ar putea sa o ia in Turcia si apoi sa nu o mai aduca (cum altfel m-a si amenintat) constient fiind ca eu nyu as avea resursele financiare sa ma lupt cu el...
am multe mailuri in care eu il rog sa avem o relatie civilizata, in care il rog sa nu ii mai dea dulciuri si cola. mailuri in care ii spun ca as vrea o relatie normala de prietenie pentru a sti si el de copil. ca poate vorbi cu ea pe skype si o poate lua cand vine - doar ca il rog sa avem o relatie frumoasa pentru ca ea e afectata.
Inapoi amprimit mail ca vrea update despre copil din partea mea, DOAR pe mail, la 2-3 zile.
Nu se poate vorbi cu el, oricat m-as ruga de el...o invata sa injoseasca bona, sa ii spuna ca tati baga in sedinta pe oricine o supara pe ea...o invata sa spuna ca ea vrea la tati in Turcia pentru ca acolo e frumos si in tara e urat...ca o place pe turcoaica lui pebntru ca ii da tableta si o lasa la desene...sunt efectiv disperata...
Avand in vedere ca in ultima perioada m-a tot amenintat ca ma omoara, ca imi arata el mie. etc am vorbit numai pe mail - am refuzat sa ii mai raspund la provocari.
Cu toate acestea, pentru a nu pune paie pe foc si pentru ca am crezut ca mailurile nu pot fi folosite in instanta, nu am scris de fiecare data mail cu prostiile pe care le face, cu toate relele pe care le spune copilului si cat plange ea dupa fiecare vizita la el - pentru ca m-am gandit ca tensionez inutil relatiile.
Din pacate nu am obtinut nici un rezultat.
Credeti ca pot folosi mailurile in instanta in cazul in care ma da in judecata pentru custodie?
Unde ar trebui sa pornesc proces? Aici sau in Turcia?
Are vreo sansa sa castige custodia? Sau daca s-ar muta impreuna cu turcoaica lui aici ar avea vreo sansa sa o ia sa locuiasca la el si eu sa am doar drept de vizitare????
As putea fi fortata sa i-o dau acolo?
O data pe luna sau o data la doua luni vine in tara pentru doua-trei-patru zile, o ia si eu nu stiu de ea. Cand revine ea imi povesteste. Ultima data a fost in tara de joi pana duminica. Din patru zile i-a facut dus o singura data. a venit acasa plina de bubite pe spate, cu lenjeria intima pe care o avea pe ea si hainele pe care le-a avut la ea neatinse.
La mama lui o las o data pe saptamana si face exact la fel - ii da cola, si dulciuri pana la refuz, ii spune ca la ea acasa e "tara fara reguli". Automat ca fetita vrea sa mearga. Insa mereu spune ca vrea doar ziua - seara vrea acasa si plange .
de cand mi-a taiat pensia o singura data i-a cumparat cateva lucrusoare si i s-a parut OK - nu stie ce inseamna cresterea unui copil...chiar mi-a scris pe mail ca nu intelege cum de nu imi ajung 300 de lei ptr cresterea unui copil de 5 ani. Problema e ca pune pre multa presiune pe ea...ma tem sa nu mi-o ia...
Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu domiciliul la mine iar in conventie am convenit de comun acord ca ea va fi vizitata de tatal ei in functie de programul; pe care il vom agrea de comun acord, dar doar in prezenta mea. De asemenea s-a mentionat ca va plati 25% din veniturile sale. Mentionez ca dupa divort fostul meu sot s-a mutat in Turcia unde s-a casatorit cu amanta pe care o avea in timpul casatoriei - turcoaica, s-a mutat acolo si si-a obtinut permis de rezidenta (cred ca aplica si ptr cetatenie).
Ca si job lucreaza in petrol, banii nefiind inregistrati in Romania, insa stiu ca are niste venituri exorbitante - din surse neoficiale.
La o perioada de la divort a inceput sa ceara sa o ia pe fetita noastra si sa petreaca timp singur cu ea si cu sotia lui (care nu vorbeste limba romana).
Nu m-am opus, i-am permis si sa vorbeasca cu ea pe skype de doua ori pe saptamana. Am lasat-o si sa mearga la mama lui in vizita cate o zi pe saptamana.
Cu toate acestea fostul meu sot a taiat pensia alimentara la nivelul minim (300 lei/luna) spunandu-mi ca nu am cum sa demonstrez ca el castiga mai mult.
Mai mult decat atat de cate ori este fetita la el o bulverseaza total - ii spune ca la el nu sunt reguli, ii da sa bea coca cola, ii face toate poftele si incearca sa o convinga ca o va lua de langa mine definitiv si ii va fi mai bine... Mi-e mi-a insinuat ca ma va da in judecata pentru a obtine dreptul de a o tine cu el si eu sa am drept de vizitare...
Sunt absolut disperata, nu stiu cum sa gestionez problema, nu stiu daca mi-o poate lua.
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii - are vreo sansa sa imi ia copilasul (am martori care stiu ca am crescut-o singura total in toata perioada de pana acum - prieteni comuni care mi-au fost alaturi). De asemenea exista vreo modalitate de a opri aceasta presiune asupra copilului?
Si ca si o ultima intrebare - pot face ceva referitor la pensia alimentara? Adica - ai bani sa dai pe avioane luna de luna pentru el si sotia lui sa vina in Romania ptr trei zile dar nu ai sa ii dai copilului pensie decat 300 lei???
Chiar nu exista nici o cale sa opresc aceste abuzuri?
Multumesc anticipat.