avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan131

Activitate Stefan131

Răspuns la discuția Scutire Impozit IT Confuzii
Cine da COR pentru angajator în general ?
Răspuns la discuția Scutire Impozit IT Confuzii
Mulțumesc pentru răspuns. Deci angajatorul poate sa ma încadreze la una din ocupatii (Ex: "Inginer Sistem Informatice", "Programator") chiar dacă în urma Facultății nu am unul din COR-uri ?
Răspuns la discuția Scutire Impozit IT Confuzii
Sunt de acord. Dar care interpretare e corecta ? Aceasta faza a legii a fost făcută din dorința de a se renunța la specializările în IT. Legea nu specifica ca trebuie sa fi terminat o facultate de specialitate, drept urmare angajatorul este cel care decide dacă cel pe care l-au angajat este sau nu specialist(se încadrează în cele 8 ocupații) în domeniul IT. Dar care sunt criteriile de a încadra o persoana la una din cele 8 ocupații din prisma angajatorului? Il angajezi/scutești ca a terminat o facultate de specialitate(ceea ce contrazice cele spuse de mai sus), ca pe timpul facultății a făcut informatica sau ca profesează în acest domeniu. Revenind la cazul meu, as putea fi scutit sau nu?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Scutire Impozit IT Confuzii
Multumesc pentru raspuns, dar legea mi-e destul de cunoscuta. Problema e ca aceasta e lege e confuza pentru angajatori.
Buna Ziua,

As dori sa știu dacă am dreptul la scutire dacă:
1. Am terminat Facultatea de Mecanica.
2. Profesez în domeniul IT de mai bine de 6 ani.
3. Firma îndeplinește condițiile conform legii.
4. Pe Suplimentul la diploma am 3 materii ce țin de programare.
5. Tot pe supliment exista o anexa "Competentele asigurate prin programul de studii" în care se regăsesc niște ocupații ce țin de facultate de Mecanica plus un COR(Proiectant de sistem informatic) care se regăsește și în ocupațiile din Lege.

Unii spun ca pot fi scutit deoarece încadrarea la una din ocupații o face angajatorul, alții spun ca deși apare acel COR pe supliment, ar fi trebuit sa am și o materie de Proiectare de sisteme informatice.

As vrea sa mai adaug ca sunt companii care aplica scutirea doar cu materii în IT. Legea este destul de ambigua și angajatorii s-au împărțit în 2 tabere în aceste situații.

Va mulțumesc anticipat.