avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate ct59mdi

Activitate ct59mdi

Răspuns la discuția Reforma sanatatii!
Este foarte adevarat ca nu exista cadrul legal inca, dar sunt cateva inadvertente:
- in reforma sanatatii nu se vor incheia polite de asigurare ci se vor face adeziuni ca la pilonul 2 de pensii (o parte din procentul varsat la sanatate se va duce la companii de sanatate private - clinici, spitale);
- vor ramane la stat doar urgentele si nasterile;
Este foarte adevarat ca sunt firme serioase, ce s-au implicat in reforme si in alte tari si chiar la noi, firme cu experienta care pregatesc doar agenti pentru momentul cand va exista baza legala (lucru neinterzis de lege - sa pregatesti agenti);
La fel de adevarat este ca privatii vor cumpara adeziunile pentru a putea functiona de la brokeri (ai nevoie de minim 1.000.000 adeziuni pentru a intra in cursa de companie privata de sanatate). Pregatirea din timp a agentilor este cheia succesului acestor companii (chiar daca lucreaza in sistem MLM - nu poate decat sa ne bucure acest lucru).
Practic, la noi se lucreaza 2 ore/luna (in prima saptamana a lunii - intretinere tehnica) si daca mai sunt lucrari suplimentare se lucreaza ocazional pentru remedierea defectiunilor (2-10 ore/luna). Intrebari:
- ce salariu pot stabili in aceste conditii (pe ora m-ar avantaja);
- cum pot implementa acest program flexibil in CIM (nu am data fixa pentru lucrari si nici nu pot prevedea)?
Scuze pentru insistenta, dar contabila chiar nu stie si a facut contracte de o ora zilnic, lucru care ma face sa "pic in abatere", una scrie pe CIM si alta facem noi.
Daca se lucreaza doar doua ore intr-o luna pentru o societate (in medie, uneori chiar 10-20 ore/luna), cum poate fi angajat un om, exista vreo specificatie in lege ca ma pot angaja cu "cateva" ore pe luna si sa le pot presta cand este nevoie (program flexibil). Cu alte cuvinte cum pot presta un job legal, cu cateva ore lunar.