avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae82

Activitate nicolae82

Discuție amenda isctr
buna seara. pot fi amendat de isctr pt contraventii savarsite cu 6 luni in urma ??? mentionez ca nu am fost oprit si controlat in trafic,controlul a fost efectuat la societate,cardul tahograf a fost descarcat saptamanal,si am platit pt 8 abateri o suma de 1080 de euro in franta,in urma unui control efectuat la 9 zile dupa savarsirea abaterilor. care e articolul care spune ca nu pot fi amendat de doua ori pt aceleasi abateri ?? multumesc
la prima am fost chemat telefonic,nu ne-am impacat,totul este ca nu vor sa-mi arate ordinul de deplasare. dupa aceasta am mers la itm,drept rezultat am primit o noua convocare scrisa,la domiciliu in baza cererii mele anterioare catre societate pt ordinele de deplasare. am fost pt a doua oara,dar am fost asteptat de domnul director si de un avocat,am primit o oferta,dar fara documentele cerute. mi-a fost inmanata personal o noua convocare peste urmatoarele 3 zile,dar pt cercetare disciplinara,in care se sustine ca am facut public pe facebook cererea mea catre societate,asa am facut,si ca am exercitat presiuni asupra colegilor pt a semna o cerere comuna. toti au semnat din proprie initiativa,eu doar am organizat petitia si am scris cererea. societate sustine ca are declaratiile a doi colegi ce sustin ca au fost fortati sa semneze,dar nu ne fac cunoscut continutul declaratiilor,nu ne intereseaza nume,dar vrem sa stim continutul lor. iar fara a cunoaste continul declaratiilor si fara ordinele de deplasare nu mergem la ultima convocare,am fost amenintati ca in acest caz ni sa va desface contractul de munca.
nu,am fost trimisi acasa,abia dupa aceea am fost chemati la negocieri. am facut doua drumuri la societate,la 600km,ni s-au oferit salariile la zi plus doua salarii in schimbul demisiei,dar refuza sa ne puna la dispozitie orice document, cei de la itm ne-au recomandat sa mergem in instanta. acum suntem invitati pentru a treia oara la sediul societatii,dar nu vrem sa mai mergem,deoarece costurile sunt mari,refuza categoric sa primim toate documentele cerute,iar la ultima intalnire am primit o convocare peste urmatoarele 3 zile,foarte obositor pentru noi. sumele sunt undeva la plus 40% fata de extrasele de cont pentru diurna,iar salariul este platit numai pentru 8 ore de lucru zilnic,fara cele aproximativ 40 ore suplimentare lunar.
multumesc.totul a pornit de la faptul ca am cerut copii dupa ordinele de deplasare,stampilate de unitate,cu mentiunea ca sunt conforme cu cele pastrate la unitate si semnatura unui contabil autorizat,iar in 15 minute am fost sunati de conducere si trimisi acasa. putem recupera diferenta intre suma de pe ordinul de deplasare si extrasele de cont ??
buna ziua,este posibil ca in contractul colectiv de munca pe unitate sa fie prevazut ca se va opri o suma de bani fiecarui salariat nemembru de sindicat,in vederea constituirii unui fond destinat negocierilor colective administrat impreuna patron-sindicate ?? suntem multi angajati care nu am semnat adeziunea la sindicat,si nu dorim retinerea acestor sume,chiar daca e vorba de o suma infima. toti angajatii nemembrii de sindicat,nu am participat si nu am avut reprezentant la negocierea ccm. putem recupera aceste sume,pe ce perioada,de la sindicat sau angajator ?? multumesc