avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate mariusstoican

Activitate mariusstoican

Buna ziua,

Vecinul meu este crescator de porumbei de multi ani iar, din pacate, acestia stau toata ziua pe acoperisul meu. Inainte nu am avut nicio problema cu ei pentru ca aveam tabla veche pe casa, insa anul trecut mi-am schimbat tabla de pe acoperis care m-a costat in jur de 6000 de euro. Ce pot sa spun, pana si cei care mi-au montat tabla mi-au spus ca aceasta se va distruge mai repede din cauza porumbeilor, adapostul acestora fiind situat la vreo 2 metri distanta de casa mea.

Desi am avut mai multe discutii cu el, si i-am explicat ca excrementele de porumbei imi distrug tabla, acesta nu vrea sa inteleaga.

Ce pot face in aceasta situatie? Sa-i fac reclamatie? Sa-l dau in judecata? Cum pot sa-l oblig sa-si inchida porumbeii in voliere? Eu n-am nimic cu porumbeii, dar nu-i vreau pe acoperisul meu.

Va multumesc!
Nu am spus ca voi plati de doua ori fotocopierea dosarului de executare trimis catre instanta. Am spus am nevoie de dosarul de executare. Daca solicit fotocopierea dosarului pentru mine, si instanta solicita fotocopierea dosarului pentru judecarea cauzei, platesc de doua ori , nu?

Asa cum am spus mai sus, instanta de judecata va cere executorului dosarul de executare dupa primirea raspunsului la intampinare, iar eu am nevoie de dosar pentru formularea raspunsului.

Intrebarea mea a fost daca pot solicita eu executorului transmiterea dosarului de executare la instanta de judecata. Astfel, instanta de judecata va avea dosarul executional, si nu-l va mai solicita executorului. Sa inteleg ca nu pot face aceasta solicitare?

Dapix a scris:

De ce spuneți ca veți plăti de doua ori fotocopierea dosarului de executare trimis către instanță`? Odată veți plăti această procedură. Instanța de judecată cere din oficiu executorului dosarul execuțional.

Chiar daca primul dosar de executare a fost format in anul 2012, anterior schimbarii dispozitiilor privind perimarea?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Se aplica normele NCPC

Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu pot face aceasta solicitare catre BEJ? Instanta de judecata va solicita dosarul de executare dupa transmiterea raspunsului la intampinare de catre contestator, iar eu am nevoie de acele inscrisuri pentru formularea acestuia.

Buna seara,

Am o contestatie la executare pe rol, iar din lipsa de documente am nevoie de dosarul de executare de la BEJ. Din pacate pentru mine, dosarul de executare are cam multe pagini, iar costul fotocopierii dosarului este cam mare.

Avand in vedere ca instanta va solicita din oficiu executorului judecatoresc o copie a dosarului de executare al carei cost va fi suportat tot de catre mine, pentru a nu plati de doua ori costul fotocopierii dosarului, pot solicita eu executorului judecatoresc transmiterea dosarului de executare la instanta de judecata?

Va multumesc!
Buna seara,

Am o executare silita inceputa in anul 2012. De atunci si pana in prezent, dosarul de executare a fost preluat de mai multi executori judecatoresti (in 2015 si 2022).

In speta de fata, se aplica dispozitiile vechiului Cod de procedura civila
daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei
sau dispozitiile noului Cod de procedura civila
În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.
?

Va multumesc!
Posibilitatea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita este luata in considerare. Dorim sa stim insa daca este legala emiterea unui proces-verbal de sechestru auto de catre un executor in baza unei somatii emise de catre un alt executor. Asa cum am mentionat, procesul-verbal de sechestru este singurul act primit de la "noul" executor judecatoresc.

ynocentta a scris:

Avvand in vedere creditul din 2010 ,initial este necesar de verificat responsabil documentele de la dosar daca nu a intervenit termenul de prescriptie drept executare
Partea interesata are dreptul legal sa formuleze contestatie la executare

Poate un executor judecatoresc sa incheie proces-verbal de sechestru in baza somatiei emise de un alt executor?

Un prieten de-al meu este executat silit pentru un contract de credit incheiat in 2010. De curand a primit un proces-verbal de sechestru auto de la un alt executor judecatoresc care a preluat dosarul.

In procesul-verbal este mentionat faptul ca acesta a fost emis ca urmare a faptului ca "termenul de o zi prevazut in somatia comunicata debitorului a expirat".

Prietenul meu nu a primit niciun act de executare de la noul executor.

Este legal incheiat acest proces-verbal de sechestru auto?
Informati ifn-ul despre decesul tatalui dvs, daca nu ati facut-o deja.
Daca creditul are atasata o asigurare de viata cu risc de deces, atunci creditul se stinge, in cele mai multe cazuri.
Pensia anticipată parţială se acordă cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor asigurate care au realizat stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Varsta standard de pensionare in cazul dvs. este de 62 de ani si 8 luni, iar stagiul complet de cotizare trebuie sa fie de 33 de ani si 8 luni.

Nu stiu exact cum se calculeaza vechimea in munca pentru grupa a 2-a, dar daca aveti 33 de ani de munca dintre care 3 ani in grupa a 2-a, atunci e posibil sa solicitati pensionare anticipata partiala.