avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator5578

Activitate Utilizator5578

Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
Intr-adevar asta ma interesa pentru ca pot mentiona acest lucru in viitor INAINTE sa ma duc in Iasi, chiar mi-am spus ca ar trebui sa inregistrez convorbirile, desi la o adica cred ca se poate demonstra cu anuntul din ziar, biletele dus (luate cu o zi inainte) si intors, numarul de telefoane date si primite, si mai ales ca am fost si cu un parinte, nu-i doar cuvantul meu impotriva cuvantului sau.

Desi ideal ar fi fost sa am mai multe optiuni, majoritatea anunturilor cer foarte multi bani din cauza strainilor bogati. 200-500 de euro daca esti barbat, 50-200 de euro daca esti femeie (si poate vine si o prietena cu tine) [ link extern ] .

Am cautat din luna august ceva convenabil si nu l-am gasit decat pe asta, unde mai pui ca in cazul unor astfel de lucruri nu ai la dispozitie, de obicei, mai mult de 24 de ore pana cand camera sau apartamentul este dat altcuiva.

De facto, este aproape imposibil pentru un tip obisnuit, de la mare distanta, sa isi poata alege din mai multe apartamente/camere in aceeasi zi fara sa fiu "jupuit de viu" cand vine vorba de bani.

PS Am si un plan B, desigur, dar prefer sa-mi gasesc gazda.
Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
2016-2017, inca nu am inceput.


[edit : sters mesaj anterior citat]
Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
cyan a scris:

Nu aveti ce face impotriva proprietarului iar solicitarea unei despagubiri nu o puteti obtine decat prin instanta de judecata si nu cred ca se justifica efortul financiar.


Nici eu nu cred ca se justifica, dar eram curios daca se poate face ceva. In alte tari din Europa sunt sigur ca se poate face, sigur nu se poate face nimic cand un astfel de individ nu-si respecta acordul verbal?
Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
cyan a scris:

Concret, ce ati dori sa intreprindeti impotriva persoanei respective pentru ca nu v-a mai prezentat camera pentru inchiriat?
Nu puteti obtine nicio despagubire de la aceasta atata timp cat nu aveti un niciun document sau vreo dovada ca ati ati fost pagubit.
Ati fi putut sa dati un telefon anterior plecarii la Iasi si sa intrebati daca ramane valabila intalnirea.


Deocamdata doar sa aflu daca se poate obtine o despagubire pentru banii dati pe drum si timpul pierdut, pentru ca stabilisem verbal in mai multe randuri si in termeni foarte specifici intalnirea si faptul ca ambii suntem de acord, daca permite legea in Romania, nu inseamna neaparat ca o sa si fac. (Probabil imi trebuie multi bani pentru acest lucru.)
Am dat vreo 5 telefoane inainte plecarii la Iasi ca sa ma asigur ca oferta si intalnirea sunt valabile, inclusiv in ziua respectiva in drumul spre Iasi.
Nu cred ca sunt singurul de care si-a batut joc in acest fel.

Am biletele de autobuz, dus si intors (pe cele dus le-am luat cu o zi inainte) cu tot cu chitante si data si numarul de apeluri telefonice date si primite de la individul respectiv.
Anunturile sale sunt online pe un ziar din Iasi, asa ca nu le poate sterge, si sunt mai multe (si in anii trecuti).
Răspuns la discuția Acord verbal incalcat
gi-jane2 a scris:

Era singurul in Iasi care avea o camera de inchiriat ?
Dupa ce asta nu a mai vrut sa v-o inchirieze, nu ati mai fost sa vedeti si alte camere ?
Oricum, astuia nu aveti ce ii face.


Singurul care nu cerea o suma foarte mare, majoritatea ofertelor in Iasi momentan sunt in jur de 200 de euro. Oferte mai ieftine nu apar decat rar sau daca esti femeie, caut de prin luna august.
Sunt student la Drept, anul I, la UAIC, am incercat sa-mi gasesc gazda in Iasi. Dupa ce am vorbit cu mai multe persoane care au dat anunturi in ziar sau pe internet am cazut de acord cu o persoana sa vin in Iasi (stau la peste 100km de Iasi) ca sa vad camera, dupa ce ambii am cazut de acord unde sa ne intalnim si ca este de acord sa vin sa vad camera (i-am mentionat explicit sa nu ma cheme degeaba).
Cand am venit in Iasi a refuzat sa se intalneasca cu mine si mi-a spus ca nu are conditii si a refuzat sa-mi arate camera, practic am venit degeaba, am mai facut si insolatie (fiind foarte cald in ziua respectiva, si acum nu pot dormi cum trebuie noaptea).
Ce as putea face in privinta incalcarii acordului verbal?

Mentionez ca am venit impreuna cu mama mea, voia sa vada si dansa camera.