avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate cyty

Activitate cyty

Oricum , angajatorul nu poate emite decizie de imputatie , retinerile se pot face numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive .

Unde este stipulat acest lucru, va rog?
Retragere abuziva a primei de stabilitate cuvenita perioadei 1 07 - 11 11 2009,si a premiilor 2% corespunzatoare perioadei 1 01 -30 06 2009 platite incepand cu 15 ianuarie 2010, la lichidarea lunii decembrie retragere abuziva solicitata de DSP primariei pentru salariatii din cabinetele scolare.Aceste drtepturi au fost platite dupa aparitia legii 330 din 2009 dar pentru perioade din 2009 cand prevederile legale de acordare a acestor drepturi erau in vigoare.Sumele cu aceasta destinatie au fost mentionate de catre primarie distinct in cererea de finantare a lunii decembrie si au fost virate in totalitate in contul primariei.De ce solicita DSP recuperarea sumelor din dispensarele scolare si virarea lor in contul DSP de la trezorerie?
Ma refeream la drepturi salariale cuvenite,legale.
Va rog, stie cineva daca exista un articol din Codul muncii, potrivit caruia drepturi banesti cuvenite deja incasate de salariat nu pot fi retrase de catre angajator decat prin proces in instanta?
Multumesc anticipat!
Sunt medic scolar si mai am 21 de zile lucratoare de efectuat din concediul pe anul acesta.Este pandemie de gripa si sigur nu mi se aproba concediu.Ba chiar vom munci voluntar...Se pot cumula zilele neefectuate de concediu pe anul urmator?Daca fac cerere de concediu si nu se aproba ce se poate intampla?
Daca se aproba sa intru in concediu se mai taie din salar cele patru zile ,,bugetare,,?
Multumes
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii Publice către autorităţile administraţiei publice locale, cabinetele medicale scolare vor trece la primarii.
Rog, cine stie, ce statut vor avea medicii, cine le va face evaluarea si pe ce criterii,ce activitati vor desfasura si daca Colegiul medicilor ii va mai ,,considera'' membri cu drepturi si atributii.
Multumesc pentru raspunsul profesionist!
Daca,,votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună,, atunci nu este legal sa se pastreze aceasta pondere si la pretul de achizitie al liftului?La fel si plata cheltuielilor de intretinere?
Va mai rog, ce inseamna ,,majoritate,, la votare in asociatia de proprietari?
Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift.
In ce masura si in ce conditii pot fi obligat sa contribui la plata achizitionarii liftului?
Dar la plata intretinerii si curentului liftului?
Am inteles ca exista in tara si in alte tari lifturi cu cheie.Si in acest caz,daca vor folosi liftul persoanele cu cheie, cum se vor imparti cheltuielile aferente liftului?Rog raspuns daca se poate cu trimitere la lege.
Daca centralizatorul se aplica retroactiv

Buna ziua
Conform Ordinului ministrului invatamantului si stiintei nr. 5825 din 1990 am fost titularizat (prin transfer din industrie )in 1990 pe discipline tehnice(electrotehnica), specializarea mea de pe diploma fiind fizica tehnologica.Profesia mea este inginer fizician.Conform centralizatorului din 2008(dat tot prinOrdin al ministerului),pot preda doar disciplina Fizica.Ca urmare,pierd titulatura de pe electrotehnica si intru la restrangere de activitate pe domeniul fizica.
Va rog,cine stie, exista cumva ceva legislatie(scuze pt exprimare!) conform careia sa pot preda electrotehnica mai departe?Sau si fizica si electrotehnica.
Rog din nou, poate exista cineva sa poata descurca aceste ite!