Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate ionutradut21

Buna ziua,
In data de 06.12.2018 ma aflam oprit in coloana, când deodată ma lovește in spate un cap tractor înmatriculat in Turcia, șoferul fiind cetățean turc. Si-a recunoscut vina, mi-a pus la dispoziție toate actele, am făcut amiabil ca așa am considerat de cuviință ca se face la o dauna mică. A doua zi dimineața am sunat la singura firma care se ocupa de problemele legate de vinovații cu carte verde din Turcia, mi-a răspuns cineva într-un mare sictir, ii spun despre ce e vorba iar ea îmi transmite ca nu pot veni la ei cu constat amiabil deoarece acesta nu stabilește cine este vinovat și ca trebuie sa merg la poliție pentru proces verbal. Așa am făcut, am așteptat 4 ore la poliție, am intrat într-un birou și mi se spune ca este foarte bine ca am făcut amiabil pt ca tine loc de procesul lor verbal. In tot acest timp, toate numerele de telefon ale șoferului turc au devenit nealocate. Am fost la un birou care se ocupa de toți asiguratorii, acolo s-a făcut o reclamație către firma de se ocupa de Turcia, sa se afle motivul pentru care inițial m-au refuzat. Bineînțeles ca in doua zile aveam un răspuns, prin care îmi spuneau ca pot merge sa îmi facă constatarea. Am mers acolo, au biroul într-un apartament cu doua camere din zona centrală, mi s-a făcut constatarea pe 18.12.2018 si mi s-a spus ca in termenul de 4-6 săptămâni voi primi răspunsul final ca sa pot repara mașina. Nici pana astăzi nu am primit niciun răspuns, pe 01.02.2019 i-am sunat eu și mi-au spus ca:”acordul de regularizare a daunei in baza constatului amiabil reprezentind recunoasterea culpei in producerea accidentului de catre asigurat/sofer (in baza declaratiei date) inca nu s-a primit dar urmeaza sa revenim la asigurator”. Ce pot face eu in situația data? Ma pot adresa cuiva? Va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bloc Expert a scris:

Nu am inteles si niciodata nu voi intelege de ce se tot plang restantierii ca trebuie sa plateasca ce consuma. Daca s-ar plati intretinerea luna de luna, nu ar mai avea nimeni nicio problema. ti se pare ca este ceva gresit la lista, poti contesta. Dar intai plateste.

De-a lungul timpului am avut situatii cu oameni care au avut diverse probleme in familie (boli, decese, alte necazuri etc), dar acestia au avut bun simt, au discutat despre asta cu cei din comitet si au gasit inlegere pentru plata esalonata a restantelor.

Altii au pretentia nejustificata sa platesca restul proprietarilor pentru ce consuma ei. Dar lumina si telefonul si le platesc ca, altfel, raman fara. Cred ca penalizarile sunt prea mici pentru tipul asta de oameni.

Nu m-am plâns, numai ca venind o singura data pe săptămâna ca sa încasezi, 20 de minute, îmi e imposibil sa ajung. Au decât un cont curent afișat, nimic referitor la detaliile despre cum faci plata și, la prima vedere, ți se pare puțin cam dubios( au fost și sunt cazuri in care nu îți este recunoscuta plata). Ideea este ca am achitat integral datoria, prin intermediul acelui cont, prin transfer bancar, întrebarea mea era dacă ei îmi pot confirma in scris ca am plătit și ca aceasta somație nu va fi înaintată. Cât despre celelalte facturi, lumina/telefon, sunt aplicații prin intermediul cărora poți plăti și primești imediat confirmarea plății.
Nu am vrut ca discuția sa se aprindă, căutam doar răspunsuri, și îmi cer scuze dacă s-a înțeles greșit.
Multumesc!
Buna ziua,
In cutia postala personala din blocul unde locuiesc, in data de 01.02.2019 am gasit o notificare din partea asociatiei de proprietari prin care imi aduc la cunostinta ca figurez in evidentele lor cu un debit restant de 1012.65 lei, suma ce reprezinta restante a trei luni de intretinere. Prin aceasta notificare ma someaza sa platesc suma mentionata mai sus in termen de cinci zile de la primirea acesteia, ea datand din 26.01.2019, iar in cazul in care nu achit vor considera relatiile ca fiind litigioase, urmand a solution litigiul in instanta.
Intrebarile mele sunt: Ei respecta un cadru legal trimitand aceasta notificare? Acesta este termenul legal de plata,de 5 zile? Nu ar fi trebuit sa-mi dea variante de plata? Ei mi-au pus la dispozitie un cont curent si un cod fiscal, fara alte detalii de plata. Ma gandesc ca pe langa acestea putea spune cum sa fac plata, daca o fac prin transfer ce detalii trebuie sa trec. Daca am platit, le pot cere in scris sa-mi confirme ca plata s-a facut si ca respectiva notificare inceteaza?
M-ar ajuta daca mi-ati raspunde la intrebarile pe care vi le-am adresat. Va multumesc!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutați cu o soluție la următoarea problema:
- Locuiesc intr-un bloc format din 35 de apartamente unde exista rețea de gaze, dar la comun și încălzire prin centrală de bloc. Se poate face ceva sa pot trece la contorizare individuală, sa îmi pot monta și centrală termică? Exista o anume procedura, trebuie sa obțin acorduri? Care ar fi prețul estimativ?
Va multumesc și aștept răspunsul dumneavoastră!
Va mulțumesc frumos pt promptitudinea răspunsului! Exista undeva, o lege, care sa confirme ca nu are voie sa ne oblige cu absente nemotivate? Asta ca sa-i putem da un argument. Este foarte logic ceea ce ați spus și articolul mi-a fost de ajutor!
Buna seara,
Am o problema legată de locul de munca la care as dori sa ma ajutați cu niște răspunsuri, va rog. Lucrez intr-o echipa de zece persoane, intr-un departament de vânzare, iar opt persoane au intrat in disgrațiile șefului direct, fără motiv întemeiat. Sa nu se înțeleagă greșit, nu am nicio problema cu mustrările verbale legate de atingerea obiectivelor lunare/anuale, dar activitatea noastră zilnică s-a transformat intr-un calvar, dacă ea are o zi proasta se va răzbuna pe noi, totul este personal, nimic nu are legătura cu jobul, vrea doar destabilizarea echipei pe care ea o conduce( și nu găsim motivul), efectiv se hrănește cu răutatea pe care o face in jurul sau. In ultimul timp ne monitorizează activitatea la secunda( iarăși nu am nimic cu asta), ne-a scos niște ore pe care trebuie sa le recuperam spunându-ne ca trebuie sa ne luam concediu fără plata. Astăzi am avut o ședința( de mult nu am mai avut o sedinta constructiva) in care s-a luat decizia ca nu va mai accepta concediul fără plata, trebuind sa recuperam prin absente nemotivate, pe care ni le va trece ea automat in aplicația de concedii. Oare poate sa-ți pună absente nemotivate, atâta timp cât ești la serviciu? Oare nu este asta ceva abuziv? Ma puteți ajuta, va rog, cu niște răspunsuri și sa ne spuneti ce putem face? Mulțumesc, seara plăcută!
Vreau sa imi deschid o afacere de tip food truck in Bucuresti si vreau sa stiu daca legislatia in vigoare ma obliga sa vand decat intr-un singur loc sau pot fi in continua miscare. Adica daca vreau sa vand in toate orasul sau sa merg in toata tara trebuie sa obtin autorizatie de la toate sectoarele/primarii?