avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hărțuire morala la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hărțuire morala la locul de munca

Buna seara,
Am o problema legată de locul de munca la care as dori sa ma ajutați cu niște răspunsuri, va rog. Lucrez intr-o echipa de zece persoane, intr-un departament de vânzare, iar opt persoane au intrat in disgrațiile șefului direct, fără motiv întemeiat. Sa nu se înțeleagă greșit, nu am nicio problema cu mustrările verbale legate de atingerea obiectivelor lunare/anuale, dar activitatea noastră zilnică s-a transformat intr-un calvar, dacă ea are o zi proasta se va răzbuna pe noi, totul este personal, nimic nu are legătura cu jobul, vrea doar destabilizarea echipei pe care ea o conduce( și nu găsim motivul), efectiv se hrănește cu răutatea pe care o face in jurul sau. In ultimul timp ne monitorizează activitatea la secunda( iarăși nu am nimic cu asta), ne-a scos niște ore pe care trebuie sa le recuperam spunându-ne ca trebuie sa ne luam concediu fără plata. Astăzi am avut o ședința( de mult nu am mai avut o sedinta constructiva) in care s-a luat decizia ca nu va mai accepta concediul fără plata, trebuind sa recuperam prin absente nemotivate, pe care ni le va trece ea automat in aplicația de concedii. Oare poate sa-ți pună absente nemotivate, atâta timp cât ești la serviciu? Oare nu este asta ceva abuziv? Ma puteți ajuta, va rog, cu niște răspunsuri și sa ne spuneti ce putem face? Mulțumesc, seara plăcută!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa va puna absent nemotivat, ataT timp cat sunteti la munca (in situatia data, strangeti probe ca sa dovediti ca in zilele respective ati fost la munca).

Sesizati conducerea superioara despre aceasta atitutidine a sefei.

Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/articol_369...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc frumos pt promptitudinea răspunsului! Exista undeva, o lege, care sa confirme ca nu are voie sa ne oblige cu absente nemotivate? Asta ca sa-i putem da un argument. Este foarte logic ceea ce ați spus și articolul mi-a fost de ajutor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Text de lege expres nu exista , insa va puteti prevala de :
Codul Muncii
art.111
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Art. 119
Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiune psihică la locul de munca luminita craiu luminita craiu In data de 22.07.2019, mi s-a comunicat verbal de către angajator că este nevoit să înceteze colaborarea cu mine, neavând un motiv întemeiat.Singurul ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata i.b0877 i.b0877 Buna ziua. As dori sa va cer sfatul intr-o problema legata de angajat si angajator. La reintoarcerea din concediul de ohihna, nu am mai avut acces la ... (vezi toată discuția)