avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate razvan228

Activitate razvan228

Bună ziua, am lucrat pentru o firma de amanet. Cu o zi înainte de a fii concediata am fost sunat sa vin la sediul firmei pentru a discuta. Acolo am avut surpriza sa mi se comunice faptul ca voi fii data afara ne fiindumi motivata baza aceastei decizi. Managerul de la resurse umane împreună cu patronul firmei spunându-mi ca cel mai bine este sa încheiem colaborarea de comun acord sa nu fie nevoiți sa îmi închidă contractul prin concediere și printr o litera. Am fost de acord ne știind ce urmează sa se întâmple. În momentul în care am spus de preaviz dânșii mi au comunicat ca din moment ce am încheiat de comun acord nu mai am acest drept. Nu am știut ce implica acest lucru la momentul respectiv fiind luata prin surprindere de decizia firmei. Pe data de 7 februarie trebuia sa încasez salariul, zilele lucrate suplimentar, banii pe zilele de concediu și o anumita suma de bani înregistrată din plusurile acumulate. Din acești banii urma sa mi se scadă doua contracte însumând suma de 1100 ron. Din suma de 4700 de lei pe care dânșii mi o datorau am primit doar 730 de lei, motivând ca în acest moment sunt contracte în derulare pe numele meu și nu pot sa îmi dea salariul. Managerul de zona mergând la punctul de lucru și întocmind un inventar fără sa îmi solicite prezenta mi a declarat un minus de 6200 RON, spunându-mi ca dacă fac rost de anumite date despre contracte se vor scade din acel minus. Am discutat cu debitorii am făcut rost de ce mi sa cerut. Dânșii tot refuza sa îmi dea suma cuvenita motivând ca am sa o primesc când contractele vor fii lichidate. Fiind vorba de un amanet acestea se pot prelungi de foarte multe ori. Am încercat sa discut cu managerii de la firma și nu reușesc sa ajung cu aceștia la un acord. Înainte de concediere am avut o altercație cu un client care în pauza de masa ma urmărit și ma amenințat. Am raportat acest lucru către patron care mi a zis ca va lua masuri iar acel client va fii blocat în baza noastră de date. Soțul meu fiind cu mine la masa în acel moment mi a spus sa merg la poliție dar nedorind sa fac probleme firmei nu am mers. Încă am rămas cu filmul acelui moment întipărit în minte. Clientul înainte sa ma caute pe mine a fost în amanet și a făcut scandal aducandumi foarte multe injurii dar nu a fost considerata ca fiind o problema de către domnul de la supraveghere. În acest moment nu pot întra nici în posesia bunurilor nici a banilor iar dânșii mi au luat și posibilitatea de a întra în șomaj. Nu doresc decât sa mi se restituie suma aferenta lunii de munca. Am depus sesizare la ITM și as dori sa ma sfătuiți ce altceva mai pot face. Va mulțumesc
Răspuns la discuția Concediere fara preaviz
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
As mai avea o întrebare dacă nu va deranjează.
Firama unde am lucrat este o casa de amanet. Imediat după concediere mi sa spus ca trebuie sa mi se calculeze minusurile și plusurile din gestiune iar pe data de 7. 02 voi incasa restul de salariu. A trecut și ziua de salariu.. Discut cu departamentul de resurse umane și mi se spune ca nu voi primii bani pana la finalizarea inventarului. Acesta fiind făcut în absenta mea. Managerul de zona ma suna și îmi spune ca nu voi mai primi nici un salariu pentru ca unele din telefoanele primite în amanet au anumite conturi pe ele, dar nu dorește nici sa îmi dea bunurile. În momentul de fata dânșii vor ca eu sa achit suma de 4500 de lei pentru niște contracte care nu sunt la termen, refuza sa îmi dea produsele ca să le pot repara și îmi refuza și plata salariului. Ce pot face.. Pentru ca am fost mințit de către superiori atât de mult încât nu am încrederein ei.
Va multumesc și îmi mii de scuze de deranj

Florin Cioca a scris:

Daca puteti dovedi ca ati fost in eroare atunci cand ati semnat actele si nu ati stiut ca nu veti avea preaviz atunci, cu ajutorul unui avocat f. bun pe legislatia muncii, aveti sanse sa anulati incetarea contractului. Insa doar in instanta. Exista spete castigate pe acest aspect.

Răspuns la discuția Concediere fara preaviz
Mi sa spus ca cel mai bine este sa încheiem asa ca "oameni maturi " și plus de asta ma va ajuta și pe mine pe viitor ca nu va fii trecut în cartea de munca încheierea cu o litera. Nu mi s au adus la cunostinta abateri nedisciplinare pur și simplu am fost chemata și... Concediata.. Doar ca dânșii au dorit sa fie de comun acord. Se mai poate face ceva în situația de fata?

Editare ;citare raspuns anterior
Bună ziua,
Am și eu o nelămurire. Am fost conceditata azi de la locul de munca și nu mi sa dat preaviz. Am fost contactata de la resurse umane și mi sa spus sa vin la sediul firmei. Am fost la sediul firmei și mi sa spus ca se doreste încetarea colaborarari. Am fost de acord după care am fost pusa sa semnez ca de comun acord vom înceta azi colaborarea, dar nu mi s a dat preaviz. Mi sa spus ca să nu fie nevoie sa treacă pe cartea de munca concedierea sa facem acest acord. După semnare am întrebat de preaviz și mi sa spus ca nu am unul. Ne fiindumi explicat acest lucru. Este normal cum sa procedat?
Răspuns la discuția Nereguli la locul de muncă
Nu , doar cele trecute în contract . Potrivit team leader ului toată lumea are aceias pauză doar ca la ei nu se tine cont.
Buna ziua,
Lucrez pt o societate de recuperare creanțe ca agent procedural . Am un program de 6 ore și jumătate din care 30 de Min pauză . Acum două zile am primit o notificare in care mi sa comunicat că am avut 3 întârzieri peste pauză în decursul unei luni , întârzieri de 18 respectiv 40 de secunde .Mi să mai comunicat la la urmatoarea avertizare mi se va retine bonusul pentru că am adus prejudicii companiei și colegilor de echipa . De cele mai multe ori peste program îmi petrec între 5 si 15 minute , niciodată nu plec la ora fixă si sunt foarte multe zile în care nu reușesc să termin toate cele 30 de minute de pauza . Am discutat și în departamentul de resurse umane si mi sa spus că nu este o problemă și că acest lucru nu se va întâmpla . În momentul în care m am angajat la dânșii si am semnat contractul nu era stipulată această clauză si nici la angajare nu mi sa comunicat . Îmi puteți spune va rog daca ceea ce superiorii mei direct fac este un abuz sau nu . Va mulțumesc
Discuție divort
Buna ziua ,

Imi cer mii de scuze de deranj , dar nu inteleg ce ar trebuii sa fac in urma acestui dosar . Sotia , cu care nu am stat casatorit deca 2 luni a depus in calitate de reclamant cu obiectiv : divort fara minori , Din pacate nu am fost in tara cand ea a depus dosarul . Prin neprezentare , m-am gandit ca , casatoria se va desface de la sine , dar pe 30-05-02016 a mai aparut un dosar cu obiect : Obiect: reexaminare anulare cerere divort fara minori ...
care suna asa :

Sedinta din 17.06.2016, ora: 8:30, la completul
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt:
Anuleaza ca netimbrata cererea de reexaminare formulata de reclamanta

Definitiva.

Pronuntata în sedinta publica, azi, 17.06.2016.

Cumva sa pronuntat divortul in lipsa mea ?

Va multumesc

Imi cer scuze daca am postat in categoria gresita .