avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate popalucian

Activitate popalucian

Discuție Pfa
Bună ziua. În anul 2023 am fost angajat part-time 2h ca și livrator food. Am fost înștiințat de către firma ca de la 01.01.2023 ca să putem continua colaborarea trebuie sa îmi fac firma-PFA. Îmi puteți spune care sunt obligațiile mele ca și PFA? Specific ca am un serviciu de 8 ore cu contract. Treaba asta o fac part Time.
Aș dori să știu care sunt taxele care trebuiesc plătite... am înțeles ca am un plafon de câștiguri care nu trebuie depășit (18000 ron exemplu). Îmi cer scuze dacă am postat în secțiunea greșită. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Buna ziua. Urmează să vând o mașină nefuncțională pentru dezmembrări-sunt proprietar in acte. Cine cumpără mașina o vrea pentru dezmembrări și nu vrea nici un act de la mașina. Întrebarea mea este cum pot radia mașina și de la poliție și să pot scoate fiscalul. Îmi cer scuze daca am postat in forumul greșit.
Buna seara. Am mai avut cateva intrebari pe acest forum asa ca o sa incerc sa fiu cat mai scurt.
In data de 06.05.2019 o celebrea firma de recuperari creante a obtinut in instanta aprobarea cereri de incuviintare executare silita pentru un credit din 2007. Intrebarea mea este urmatoarea : Executorul e obligat sa imi trimita prin mandat postal o somatie de plata sau poate sa sara pe acest pas ?

Multumesc.
Buna ziua . Sunt angajat la o firma în functia de încarcator-descarcator . Salariu de baza (tarifar) este de 1530 ron la care se adauga spor de pericol de 25%, 20% spor de vechime si bonuri de masã. Întrebarile mele sunt urmatoarele:

1 Era oligatã firma sa imi mareasca salariul de la 01.01.2018 sau daca este obligata sa mareasca salariu pana la o anumita data.
2 La salariul actual firma nu imi poate retine darile catre stat ptr un salariu de 1900ron ?

Pun aceasta intrebare pentru mine si alti colegi ai mei.

Va multumim.
Răspuns la discuția Celebra firma de recuperare K...
Mai am o nelamurire . Daca angajez un avocat si sa îi actionez in instanta pe K... si firma de asigurare si să cer anularea actului de cesiune si prescrierea datoriei la asigurator....? Daca pot sa fac asta inainte ca ei sa faca cerere de investire executare silita.
Buna seara. In seara asta 18.01.2018 am primit prin curier postal 2 scrisori de la K... prin care ma notifica ca cesionat 2 credite care le-am facut la o banca anume banca in anul 2007 . Primul credit incheiat 05.07.2007 in valoare de 2300 ron , care eu nu imi aduc aminte sa il am ... Si al2lea credit in suma de 5000 ron care stiu ca l-am semnat la data de 06.08 2007 . Ciudat este ca este 1 luna intre ele si eu stiu sigur ca am semnat pt cel de al2lea.

In fine nu stau sa dezbat problema lor .. Am mai avut un proces cu cei de la K... si am avut castig de cauza ptr un credit din 2005. Intrebarea mea este creditele s-au prescris ? Si ce ma sfatuiti sa fac ? Sa iau legatura cu un avocat inainte de a ma adresa celor de la K... . singura problema care o am , este ca am un credit activ (platit la zi). Tin sa precizez ca doar notificat despre cesionare.

PS: Creditele au fost asigurate .. Deci datoriile sunt de la o Firma de Asigurare.

Multumesc anticipat .
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara .Ma numesc Popa Eugen si va expun urmatoarea problema care o priveste Strict pe mama mea . Intre ani 2000-2002 mama a avut un abonament la Orange care era la aproape de final . Nu a mai platit nimic de atunci , a primit cateva scrisori de la O..... si doar atat . In anul 2006 au sunat o cei de la E.. Ksi sa ii spuna ca au concesionat ei datoria mamei de la Or.... Mama le-a comunicat telefonic ca ea are datorii catre Or..ge. Au mai sunato o singura data si i-au trimis cateva plicuri ... De atunci NIMIC. Ieri a primit un plic de la E.. K.. si s-a speriat . Suma datorata este de aproximativ 340 RON. Eu astazi am sunat la ei si am vorbit cu o anume domnisoara care mi-a adeverit ca datoria e veche de peste 10-15 ani . I-am spus ca ,,teoretic,, datoria este prescrisa si ca as dori sa ajungem la o intelegere dar sa nu platesc acea suma fiindca nu este reala. Tin sa precizez ca mama nu a semnat cu ei nici un act doar telefon si scrisori trimise de ei.
Intrebarile mele sunt :
1. Stiu ca datoriile nu se prescriu voluntar ( termenul e 3 ani de la ultima plata) , dar daca mama face contestatie are sanse de castig ?
2 Mama nu trebuia sa primeasca o copie dupa contractul de concesionare a creantei ?
3 Cum putem sa ii obligam sa stearga din baza de date ( a lor) datele mamei ?

Tin sa precizez ca i-am vorbit frumos d-soarei si cand i-am expus problema si argumentele care sunt contra lor , mi-a raspuns ca nu o intereseaza.
Vroiam sa platim dar atitudinea lor m-a deranjat si de aceea am ales calea aceasta ( sa nu platim). Stiu ca mama nu are scuze ca nu si-a platit ce avea de platit , dar nu merita sa fie tratata in acest mod ( amenintator si josnic).
Accept orice critica dar si unele sugesti sunt binevenite.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.

Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de cat de aglomerata este judecatoria ... eu am fost in situatia dumneavoastra.. si abia dupa 5 luni am primit termen .. asa ca nu v-a impacientati. Asa se lucreaza in Romania.
Răspuns la discuția Posibil Poprire ILEGALA .
Este ilegal ce v-a spus executorul . Luati extrase de cont de unde sau oprit bani ( toate sumele). Angajati un avocat , va duceti la executor impreuna cu avocatul .. ii arati toate extrasele de cont . Dupa aceea puteti sa faceti reclamatie ( exista un autoritate care supravegheaza executori judecatoresti ), il puteti face sa piarda dreptul de mai fi executor si sa il dati in judecata. Cel mai bine angajati un avocat si sa ii expuneti situatia. Din experienta va spun ca o sa dureze.

PS : Firma angajatoare ar fi trebuit sa sisteze platile daca s-a ajuns la suma care s-a cerut cand a primit instiintarea de preoprire.,, exemplu : cand a venit instiintarea de preoprire pentru suma de 3000 de ron ... sau facut plati catre executor pe ficare luna suma de 300 ron , in 10 luni s-a terminat preoprirea. Sfatul meu e sa cereti de la angajator (contabilitate) extrasele de cont si o adeverinta cu ce suma s-a virat catre executor.

Mult succes/.