avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate CarmenCA

Activitate CarmenCA

Buna ziua,
revin la subiect, din pacate doar acum am luat hotararea finala cu privire la divort (la notar). As mai avea cateva intrebari, daca ma puteti ajuta.

Copilul va fi supus vreunei anchete? Ce presupune aceasta? Copilul va implini 10 ani in iunie.

Se poate stabili pensia procentual din venituri sau doar o suma fixa? Pt ca altfel eu nu pot urmari daca i a crescut salariul, s a mutat la alt loc de munca etc... Se poate, de asemenea, stabili la notar ca se angajeaza sa participe cu bani si suport in anumite situatii care implica copilul?

As putea vreodata sa mi mut domiciliul cu copilul in alta tara? In ce conditii, daca el se mpotriveste? Mentionez ca este de acord sa stabilim domiciliul copilului la mine.

Pentru a iesi cu copilul din tara este nevoie de consimtamantul fiecaruia dintre parinti, e adevarat ca odata dat, acesta e valabil pt o perioada mai lunga de timp si nu trebuie cerut de fiecare data?

Daca nu reusim, in timp, sa ne intelegem asupra programului cu copilul, se poate deschide proces pt stabilirea acestuia? Poate el sa ia copilul, de exemplu, si sa-l tina la el oricat, in cazul in care stabilim un program relaxat, fara ore si zile clar stabilite?

Ce conditii presupun custodia comuna, trebuie sa ne consultam in permanenta asupra orice?

Va multumesc foarte mult!
Buna ziua,

pe scurt, sotul meu se face vinovat de adulter cu multiple femei (chiar si in acelasi timp!), neglijarea familiei din aceasta cauza (toate cu probe: liste de mesaje, apeluri, flagrant etc). Pentru ca avem un copil, inca ma gandesc daca este o solutie buna divortul. Totusi, as vrea sa fiu cat se poate de bine informata referitor la optiunile pe care le am, in instanta sau amiabil. Mentionez ca avem o casa impreuna, construita in timpul casatoriei, din contributii comune si fiecare poseda cate un autoturism personal.
Ce as putea obtine mai mult in ceea ce priveste copilul daca am ajunge in instanta, date fiind dovezile respective?
Ce trebuie sa stiu in ceea ce priveste custodia, orele de vizitare a copilului de catre el (este de acord sa locuiasca cu mine copilul), vacantele, sarbatorile, cazurile de boala si alte aspecte care poate mie imi scapa.
Cum ar trebui sa procedez, sa divortam mai intai si apoi sa punem casa in vanzare si sa facem partaj (acesta tot la notar, care sunt pasii) sau invers?
Daca mai sunt situatii la care eu nu m-am gandit, va rog sa-mi atrageti atentia.
Va multumesc!