avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Tibor69

Activitate Tibor69

A vrut să-mi dea o lecție. Deși ar fi putut conform spuselor lui să-mi dea doar avertisment. Subiectivismul și interpretarea legilor după bunul plac al agentului sunt aspectele cu care nu ma pot împăca.
Partea cea mai ciudata e cu martorul care apare în pv.
Șoferul oprit în trafic pentru a semna ca martor a refuzat sa semneze. Avea o mașină cu numere de Anglia și minim trei becuri nu funcționau la el.
Posibil ca după ce agentul mi-a zis ca pot sa plec, să-l fi convins sa semneze în schimbul neretinerii talonului sau a neamendarii lui.
Dar atunci de ce sa completeze gresit CNP-ul martorului?
Oricum, după cele petrecute, mi-am pierdut definitv încrederea în poliția română. Și asa aveam dubii, dar acum m-am lămurit definitiv.


Asemănătoare și pățania mea de acum câteva zile.
Doar ca la RAR am plătit 123 de lei și becul l-am schimbat în service.
Trist este ca agenții pot sa interpreteze legea cum vor și depindem de subiectivismul lor...
Nu mai am încredere în poliție.
De fapt nu am avut niciodată.
Deși legea zice defectiuni la sistemul de iluminare.
UN bec ars este (1)DEFECTIUNE, nu DEFECTIUNI...
Multumesc pentru raspunsuri!
Update:
Am plătit amenda, am reparat becul în service, am sunat la RAR și mi-au răspuns ca pot sa ma duc la ei fără programare. Când am ajuns, m-au întrebat de cartea de identitate. Bineînțeles ca nu o aveam asupra mea.
Maine mai fac o încercare.
Oare îmi puteți spune cum ar trebui sa formulez contestația?
Va mulțumesc pentru răspuns.
Nu vreau să-mi târăsc fetita de 10 ani în povestea asta, dar s-a speriat și m-a întrebat dacă voi fi arestat, pe ea cine o duce acasă?
Când am coborât din mașină (dupa 45 de minute)rugându-l pe agent sa grăbească completarea PV, Colegul lui care fuma lângă mașină a spus destul de răspicat sa trec inapoi în mașină.
Greu pot sa trec peste toată povestea...
Familia ma sfătuiește sa plătesc amenda și sa renunț la orice încercare de contestație pentru ca nu am nici o șansă.
În 1989 eram militar în termen și am luptat pentru niște drepturi, printre care și dreptul la replica, oare am luptat degeaba?
Bună seara,
Am fost oprit de un agent de politie de la secția 1 Cluj joi seara în oraș pe motiv de un bec ars la faza scurtă. În rest toate luminile erau functionale.
I-am explicat agentului ca mașina este programata în service pentru schimbarea becului, deoarece este o operațiune pe care singur nu o pot face. Agentul mi-a spus ca îmi retine talonul și ca îmi da amenda maxima, (800 de lei)deși conform spuselor lui ar fi putut să-mi dea doar avertisment.
Nu a ținut cont de faptul ca în mașină era și fata mea de 10 ani și ne-a ținut 45 de minute opriți într-un loc destul de circulat. Cat e timpul necesar pentru completarea unui PV?
Cand a venit sa semnez, am refuzat, motivând ca e o măsură exagerata.
Atunci a oprit alta mașină (cu mai multe becuri nefuncționale și a cerut șoferului sa semneze de martor. Acesta a refuzat, motivând ca nu vrea sa- mi facă nici un rău.
După asta agentul mi-a zis sa plec, refuzând să-mi comunice modul prin care pot intra în posesia talonului reținut, precizând ca și asa nu ma interesează dacă n-am semnat.
Surpriza astăzi, când primesc PV scrisoare recomandata și la martor apare un nume, CNP lipsa ultima cifra, penultima mâzgălit și semnătura martorului semănând izbitor cu scrisul agentului.
Am șanse la ceva sau mai bine ma resemnez?
Va mulțumesc.