avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate val1234

Activitate val1234

Va multumesc mult pentru raspunsul detaliat si promt.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa refuz plecarea in delegatie din motive personale. Am copii mici acasa si multe probleme si nu doresc acest lucru. Pot fi sanctionat pentru refuzul meu?
Multumesc
Domnule "DinuX" din pacate nu ma insel. Am vazut zidul la vecinul de la 1 iar niste oameni de bine care au demolat si la ei mi-au confirmat ce contine. Si in RLV se confirma, lucru care l-am realizat prea tarziu. Blocul este din panouri prefabricate 1988. Are doar doua apartamente pe etaj iar acesti pereti cu fier beton sunt pe partea cu scarile perpendicular pe acestea. In bucataria marita vin perpendicular la jumatatea zidului care desparte acesta bucatarie de scari. Fata de amprenta la sol a blocului casa scarii este foarte mare si de aici cred ca se explica rolul lor - sa intareasca acest punct slab. In rest aveti dreptate - ceilalti pereti ai debaralei erau din BCA de vreo 7cm.
Din pacate expertii tehnici cei mai apropiati sunt in Bucuresti. Am lista, am dat cateva telefoane dar niciunul nu vrea sa vina argumentand ca pierd prea mult timp pana in Oltenita. Dar cred ca calea este asta - sa chem un expert tehnic inainte e a merge la proces. Multumesc!
Domnule "GermanAlex", este foarte costisitor sa refac, cum ziceti - injectie cu presiune a betonului. Plus niste ancore chimice pentru fier. Oricum nu mai poate fi ca inainte. Reparatia nu trebuie facuta dupa capul meu, trebuie mai intai sa chem un expert tehnic si apoi o firma specializata. Dupa pacaleala pe care am luato nu mai am chef sa bag nici un ban.
Stau sa ma intreb daca este bine sa repar ceva. Sa va explic - vecinul de la parter a eliminat stalpul, vecinul de la et. 1, nu. Apoi de la mine (et. 2) in sus pana la 4(ultimul etaj) totul este eliminat. Deci stalpul de la et. 1 sta un aer in loc sa puna presiune pe fundatie. Daca as mai construi si eu as face mai rau. Deci trebuie sa reclam si vecinul de la parter.
ynocentta, Iulix_73 va multumesc pentru raspuns.
Iulix_73, am inteles ca in unele cazuri se pot da pedepse cu inchisoarea. Deci mi se pare absurd ca o infractiune sa se poate "mosteni" in felul asta. Eu am scos in evidenta chestia cu evaluatorul in sensul ca am martori si poze ca nu eu am produs infractiunea nicidecum ca era de datoria bancii sa se sesizaze. Eu nu stiam cat de grave sunt modificarile. Debaraua poate fi si din gipscarton sau lemn.Cine a folost barosul si picamerul stia, nu?

ynocentta eu fostului proprietar i-am trimis un email. Daca ai timp ai putea sa-mi explici pe scurt in ce consta o "notificare oficiala". Este mai mult decat un simplu mail? Trebuie sa ma duc la un avocat? Multumesc.
In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a precizat in raport ca a fost desfiintata debaraua din bucatarie. A facut si fotografii amanuntite. Banca nu a sesizat nicio neregula iar eu am aflat de gravitatea situatiei acum. Nu am stiut clar despre ce este vorba, eu am stat la bloc doar in copilarie. RLV-ul corespunde cu starea originala a apartamentului. Cum fac sa il trag pe fostul proprietar la raspundere? Am vrut sa rezolvam amiabil, i-am cerut sa cheme pe cheltuiala lui un expert tehnic in constructii si acesta nici nu m-a bagat in seama. Daca ma duc la primarie risc eu amenda? Nu mi se pare corect mai ales ca fapta este foarte grava, acesta nu a darmat doar pereti subtiri din BCA ci si un zid de ciment cu fierbeton lat de 30cm si lung de vreo 80cm-90cm.
Am dat telefon la ISC si mi sa spus ca legea zice ca proprietarul este pedepsit. Chiar stia ce spune acea persoana? Sa risti viata atator oameni si sa scapi vanzand apartamentul, iar urmatorul proprietar sa-ti preia vina? Precizez ca blocul nu are asociatie de proprietari.
Adam Grecu a scris:

Puteti sesiza in primul rand DSP-ul.
Aceasta institutie va deplasa un inspector care va constata cele relatate de catre dvs. si va va obliga sa salubrizati, sa curatati si remedia defectiunile din subsol.
Domnule, dar chiar este necesar sa ajungeti pana aici? Nu se gaseste nimeni dintre dvs. cu initiativa? Si ziceti ca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari/locatari?
Pai organizati-va, macar atunci stiti pe cine sa trageti la raspundere...


Va multumesc pentru raspuns.
Stiu ca este incredibil. Majoritatea blocurilor din Oltenita au apa reziduala la subsol. Raspunsul este ca - "Daca nu-i deranjeaza pe vecini de ce ne-ar deranja pe noi. Toate blocurile au rahat, asta este!"
Cum de sa ajuns aici doar niste studii antropologice / sociologice ne poate lamuri.
timpuriu a scris:

L230/2007 " cosecintele neluari masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea propietati comune sunt in raspunderea juridica a tuturor propietarilor sau a reprezentatilor acestora dupa caz ? asa spune legea ,dar intrebarea este cum functionani daca nu aveti asociatie ? contracte cu furnizori aveti?



Exista contracte cu furnizori. Fiecare proprietar are contract individual de apa si gunoi.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in problema mai sus mentionata.
Este o problema des intalnita in Romania in special oin provincie.
Locuiesc intr-un bloc din orasul Oltenita, jud. Calarasi.
Subsolul acestui bloc este inundat cu apa reziduala din cauza ca atunci cand apare o defectiune nimeni nu este interesat de remedierea ei.
In cei circa 24 de ani de existenta a blocului s-au acumulat la subsol tone de fecale.
Blocul nu are asociatie, nimeni nu este interesat de asa ceva.
Problema este mirosul ingrozitor, riscul de inbonlavire dar si afectarea structurii de rezistenta a blocului.
Unde pot sa ma adresez pentru rezolvarea problemei si ce legi pot invoca. Pot da fiecare locatar in parte in judecata? Ar trebui sa existe o institutie care sa ne oblige sa remediem problema.
Va multumesc.