avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate Vale22

Activitate Vale22

Buna tuturor,

Am o situatie destul de neclara privind functionalitatea agentiilor de ocuparea fortei de munca in strainatate. De curand legea 156/2000 a fost modificata prin legea 232/2017 ce a intrat in vigoare din data de 05.03.2018.

Intrebarea mea este una singura, mai pot percepe agentiile taxe de mediere, comisioane sau alte taxe? Legea intr-adevar mentioneaza clar ca agentiile isi vor desfasura in mod gratuit activitatile pentru cetatenii romani interesati de un loc de munca strainatate. Am observat ca majoritatea agentiilor si aici ma refer la cele de cat de cat serioase, practica serviciile contra unor comisioane, taxe sau costuri pentru anumite servicii. Ma gandesc ca au schimbat modul de abordare si au renumit serviciile ... pentru a se feri de definitia legii pentru "activitatile de mediere" (informare, consiliere si mediere).

Ma poate lamuri cineva cu adevarat daca ei pot percepe in continuare anumite costuri, sub alte denumiri ale serviciilor lor.
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat.
Buna ziua,

As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba:

Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei de recrutare si plasare a fortei de munca fara a avea toate documentele si autorizatiile necesare pentru a fi acreditat si licentiat ? As dori sa deschid firma impreuna cu cerintele standard (sediu..) iar dupa aceea sa imi obtin toate documentele ?

In ce conditii pot rula aceasta agentie, fara a fi certificat sau perfect autorizat de a desfasura activitatea propiu-zisa. Colaborez cu o agentie cipriota de forta de munca, prin imputernicirea viitorului SRL de catre agentia cipriota absolut licentiata si acredita, pot desfasura procesul de cautare a personalului in conditii legale?

Multumesc anticipat