avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Activitate mulut

Activitate mulut

Vă mulțumesc
Soțul meu ar vrea să deschidă succesiune,se mai poate?
Bună seara, vă rog să ne îndrumați ce putem face.. Soțul meu a fost înfiat de bunici cu efecte depline.Mama (bunica)era moștenitoarea unei case și a nouă hectare de pământ, împreună cu alți frați.Problema este că moștenirea nu s-a dezbătut până acum(au trecut 40 de ani)deoarece în casă locuiește soția unuia din nepoți,.Întrebarea este,se mai poate face ceva după atâția ani? Mulțumesc.
Vă mulțumesc pentru raspuns,am stipulat in contract,în cazul neplatii chiriei contractul poate înceta unilateral,însă judecătorul nu a ținut seama de acest lucru.Am făcut apel,sper sa ne ajute D-zeu să scăpăm.

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Important este sa inserati o clauza in contract in care sa stipulati sanctiunea pentru neplata: ex-daca chiriasul intarzie plata cu mai mult de ......., zile, contractul se considera reziliat de drept. Exista si alte variante de sanctiuni.

Bună ziua,având în vedere că suntem in proces de evacuare cu chiriașii,deoarece nu au plătit chiria,însă contractul este până pe 5 iunie 2021,intrebarea mea este,ar fi mai bine sa facem pe viitor contract pe durată nedeterminată,sunt mai multe șanse să îi scoatem afară,în caz de neplată?Plătim taxe la Anaf,totul in regulă însă nu ne ajută cu nimic.Va multumesc.
Domnule avocat Niculescu,argumentul folosit de d-na judecator a fost că 'contractul inceteaza in 5 iunie si'conform art.1809 CCiv.nu se poate evacua
Da'i-am trimis notificare pentru încetare.
Vă mulțumesc pentru raspuns,d-na avocat,dar ce se poate face,pot invoca faptul că a schimbat destinația bunului?mai exact lucrează în apartament,.Am si stipulate în contract că,în cazul neplatii contractul poate înceta in mod unilateral,însă judecătorul nu a luat în seamă acest lucru.
Bună ziua mă confrunt cu o problemă legată de un contract de inchiriere.Am inchiriat un apartament iar chiriașii nemaiplatind chiria de două luni,am decis să îi evacuăm. Am plătit la avocat,executor iar sentinta care a venit acum două zile ....se execută silit pentru neplata chiriei dar nu se pot evacua până în 5 iunie,când expiră contractul. Vă rog să îmi spuneți,dacă se face apel,asa cum spune avocatul,sunt șanse să plece mai repede,în ideea că au distrus locuința,?Bineînțeles că apelul implica alte cheltuieli,sau să așteptăm lume iunie?Mulțumesc.
Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta.In decembrie am primit voucherele de vacanta ,insa de curand am descoperit ca mi-au disparut din casa.Ce pot face,se pot anula ,pot primi altele?Va multumesc.