avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate petana

Activitate petana

Va multumesc pentru mesaje! Numai bine!
Este un caz real. Parintii au divortat in anul 2012 iar tatal a plecat la munca in strainatate, in anul 2013. De atunci, copiii sunt in grija bunicilor paterni; tatal vine ocazional in tara pentru a-si vedea copiii. In ceea ce priveste ce isi doresc si ce simt minorii, acestia vor sa mearga impreuna cu tatal lor in strainatate si sa continue, fiecare dintre ei, scoala acolo. MAma se cearta cu toata lumea... cu profesorii copiilor, cu bunicii unde locuiesc copiii (atunci cand merge sa-i vada), chiar si cu parintii ei care, asa cum spuneam si anterior, vor ca fiica lor sa primeasca ajutor medical specializat insa nu stiu cum sa procedeze in aceasta situatie. Mama, se pare, a mai fost internata acum cativa ani, i s-a eliberat si un certificat conform caruia sufera de schizofrenie. Desi nu se poate ocupa de copii, ea neavand un venit prin care sa le ofere cresterea si ingrijirea corespunzatoare - mama nu are grija nici de ea, respectiv nici igiena corporala nu si-o efectueaza, nu vrea sa discute despre problema de sanatate, se opune ca minorii sa plece si sa studieze in strainatate - tatal avand posibilitatea de a le oferi tot ceea ce este necesar. Copiii sunt destul de mari, in sensul ca unul dintre ei este la liceu iar celalalt este in clasa a 6-a, prin urmare,ei inteleg care este situatia din familie si, desi vor sa pastreze relatia cu mama lor, isi doresc sa locuiasca impreuna cu tatal. Prin urmare, poate cineva sa o interneze pe mama? Cum poate tatal sa ia copiii cu el in strainatate, daca mama se opune acestui lucru? Multumesc!
Va supun atentiei urmatoarea speta:

In timpul casatoriei, au rezultat 2 copii; parintii au divortat iar in urma divortului, instanta a hotarat ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, domiciliul minorilor stabilindu-se la tata; in aceeasi casa locuiesc si bunicii paterni care s-au ocupat de ingrijirea si cresterea copiilor, cu atat mai mult cu cat, tatal a obtinut un contract de munca in strainatate, iar copiii au ramas in grija bunicilor. Mama copiilor are probleme de sanatate, in sensul ca a fost diagnosticata cu schizofrenie; ea locuieste in alta parte, evident, avand in vedere ca domiciliul minorilor este la tata; cu toate acestea, mama merge foarte des la scoala fiecaruia dintre cei doi copii, motivand ca doreste sa se intereseze de situatia scolara, insa ea devine recalcitranta si agitata, din cauza afectiunii sale, si nu reuseste decat sa-i puna pe copii in situatii jenante fata de colegii lor. De asemenea, merge foarte des la domiciliul copiilor, unde, din nou, intalnirile se transforma in certuri. Aceasta se neglijeaza si pe ea insesi din toate punctele de vedere. Avand in vedere ca tatal lucreaza in strainatate, acesta trimitand lunar sume considerabile de bani pentru cresterea minorilor, isi doreste sa ia copiii cu el, pentru ca acestia sa continue cursurile acolo, insa mama se opune acestui lucru. Intrebarea mea este: ce poate face tatal pentru a reusi in demersul lui de a lua copiii in strainatate, el nedorind sa impiedice relatiile personale dintre mama si cei doi copii, cu toate ca aceasta are problema de sanatate de care am amintit? Se pare ca tatal a apelat chiar si la Directia pentru protectia copilului, insa ce ar putea face acesta institutie? De asemenea, avand in vedere ca mama refuza dialogul chiar si cu parintii sai, acestia dorindu-si sa o ajute, in sensul recuperarii medicale, cum se poate proceda in vederea internarii medicale pentru a primi ingrijiri de specialitate?Cine poate face demersuri in acest sens?

Sper ca ati reusit sa intelegeti care este situatia si, bineinteles, astept opiniile si sfaturile dumneavoastra cu mult interes!