avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Activitate motox

Activitate motox

multumesc mult pentru lamurire.
am luat legatura cu un contabil, care mi-a zis ca nu e chiar asa mare problema atata vreme cat asociatul meu are dubla cetatenie romana si germana. Mia-zis ca tot ce trebuie sa faca este sa mentioneze in momentul transferului ca banii sunt "imprumutati" firmei. Abia ulterior, data fiind suma, organele competente pot cere justificari referitoare la provenienta banilor.
cum, nu stiu daca are dreptate sau greseste, iar in privinta unui contabil specializat in astfel de operatiuni, din pacate nu am la cine apela.
Daca stii cumva pe cineva care ma poate ajuta, daca ai un nr de tel sau adr de mail, ti-as fi recunoscator.
Multumesc mult
up
multumesc anticipat tuturor celor ce ma vor ajuta sa rezolv urmatoarea problema:

Sunt asociat si administrator la un SRL. Mai am 3 asociati, CETATENI STRAINI.
Am deschis un cont bancar pe firma.
Intrebare intrebatoare: Cum trebuie sa procedez astfel incat totul sa fie okay
atunci cand depun o suma de 40.000 de euro in banca? Intrebarea pare simpla, DAR, cel care va depune suma in banca e unul dintre cei 3 asociati straini, cu acordul tuturor celorlalti bine-inteles. Banii sunt pentru cumpararea de marfa. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu care este procedura prin care acest asociat(sau orice alt asociat) poate depune banii in banca. Trebuie justificata provenienta banilor sau ceva? Cei de la banca mi-ai zis ca trebuie intocmit un contract de imprumut (darling)sau ceva... N-am prea inteles.
Problema e ca ei nu pot veni in Romania curand, iar marfa trebuie cumparata urgent. Deci care este procedura recomandata in acest caz?
Orice sugestie, opinie, sfat este bine-venit
Multumesc mult
Răspuns la discuția cooptare asociati straini (E.U.)
Multumesc inca odata pt ajutorul dat. Am demarat procedurile. sa vedem cat dureaza.... #-o
Răspuns la discuția cooptare asociati straini (E.U.)
multumesc mult hellenburgous.
Ti-am urmat sfatul si m-am adresat unui avocat. In mare mi-a spus exact aceleasi lucruri ca si tine. Onorariul avocatului este de 1.000 RON. Mi-a fost jena sa intreb daca e "negociabil" sau batut in cuie, dat fiind faptul ca nu stiu exact cata umblatura implica aceste demersuri.
Multumesc inca odata pt ajutor ;)
buna ziua.
fiind un novice intrebarile mele vor parea unora ca fiind ignorante. Oricum, multimesc tuturor celor care ma pot edifica si pe mine in urmatoarele probleme:

1- am o societate comerciala, SRL. Momentan este fara activitate. Bilanturile depuse atat la finante cat si la registru com. Capitalul social e de 2 mil (200 RON). - 20 de parti sociale. Doresc sa cooptez 3 asociati noi, cetateni straini (dintr-o tara membra UE, daca conteaza...) si fiecare din cei 3 urmeaza sa detina 30% din capitalul social(cate 6 parti sociale). Mie imi vor reveni 2 parti sociale.
Intrebare intrebatoare: Ce trebuie facut pentru a demara, si finaliza procedurile necesare? Mentionez ca eu voi ramane administratorul societatii, asociatii neavand posibilitatea de a se deplasa in RO in viitorul apropiat.

2- doresc sa deschid un cont bancar (pe firma) in EURO, in calitate de asociat unic. Dupa ce procedurile de adaugare a celor 3 noi asociati se vor fi finalizat, urmeaza ca acestia sa aibe acces neconditionat la acel cont bancar. Cu toate acestea eu doresc sa nu fie nevoie de semnaturile lor ori de cate ori operez cu banca. Este posibil? Care sunt conditiile si procedurile necesare? Mentionez ca am OKAY-ul din partea lor in toate aceste privinte. Altfel spus, ei vor investi cate 20.000 de euro fiecare. Eu NIMIC. Ei urmeaza sa detina cate 30% din societate, iar eu 10%. Ei comanda marfa eu o primesc aici, in RO. Eu o vand, banii intra in cont. Daca vreau sa scot bani din cont, dorim sa evitam durerile de cap cu semnaturile fiecaruia pt a avea acces la banii din cont. De ce trebuie tinut seama, si ce trebuie facut pt ca totul sa fie in regula.

Multumesc