avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate adrianacarp

Activitate adrianacarp

Buna ziua, doresc sa-mi inchiriez locuinta unei persoane juridice, cu destinație spațiu de locuit,pentru trei ani de zile, cu 300 de euro lunar. Ma intereseaza ce documente trebuie sa intocmesc, ce declaratii trebuie sa depun la inceputul si la sfarsitul fiecarui an fiscal, ce impozite si taxe trebuie sa fie platite. Ce este mai avantajos - sistemul real sau sistemul forfetar? Facturile vor fi platite de chiriaș, trebuie sa transfer contractele cu furnizorii de utilitati pe chiriaș -persoana juridică sau cum pot deconta facturile pe utilități. Se scade din venitul real procentul de 25% sau nu? Ma intereseaza toți pașii pe care îi am de făcut, pentru a nu avea probleme cu fiscul, cu Casa de Asigurari de Sanatate etc. Crește și impozitul pe clădire sau am de făcut un demers pentru calculul impozitului pe clădire în cazul închirierii? Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Am fost deja la un executor și mi-a spus că va trebui ca în fiecare lună să facă procedura pentru instituirea popririi, deci în fiecare lună debitorul va plăti, pe lângă pensie alimentară, comisionul executorului judecătoresc. De asemenea, eu va trebui să avansez niște bani pentru demararea procedurii. Executorul m-a sfătuit să fac plângere penală la Procuratură și situația se va rezolva și nu va avea nici debitorul de suferit dacă va achita pensia de întreținere a minoului. De asemenea, voi face plângere penală pentru abuz în serviciu celor de la Casa de Pensii a ministerului respectiv, pentru a nu mai păți și alții ceea ce mi s-a întâmplat mie. De asemenea, voi merge la fostul loc de muncă al debitorului să cer datele de care am nevoie - adresa, nr. decizie de pensionare și voi lăsa și datele mele de contact, poate astfel va afla despre demersurile mele și se va autosesiza pentru rezolvarea situației (puțin probabil, dar nu vreau neapărat să-i fac plângere penală).
Vă mulțumesc mult pentru amabilitatea de a-mi răspunde! Intenționam să trimit și Casei de Pensii un răspuns prin care să le pun în vedere și Art.785 NCPC, în speranța că s-ar fi rezolvat totul astfel, dar cred că e o pierdere de timp. Voi merge în instanță și voi face și o plângere penală.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Da, tatăl a avut poprire pe salariu cand era angajat, angajatorul trimitea pensia alimentară. Din momentul pensionării, angajatorul mi-a trimis o înștiințare prin care mă anunța că tatăl minorului s-a pensionat și că documentația privind pensia de întreținere pentru minor a fost înaintată împreună cu dosarul de pensionare la Casa de Pensii a ministerului respectiv., ”de unde începând cu luna august 2016 veți primi în continuare pensie de întreținere”.
Din acest motiv nu am întreprins nimic. În luna octombrie am sunat la fostul angajator, am anunțat că nu am primit încă pensia alimemntară de la Casa de Pensii respectivă. Mi s-a spus că plata primei pensii poate întârzia și trei luni și să încerc să sun sau să trimit e-mail. Le-am spus că am făcut aceste demersuriș dar nu am putut contacta astfel pe nimeni. Am așteptat, nici în noiembrie nu am primit pensia, moment în care am trimis o adresă către Casa de Pensii sectorială a ministerului respectiv. Am primit răspuns abia la sfârșitul lunii decembrie 2016, prin care am fost anunțată de Casa de pensii respectivă că nu poate face rețineri din pensia tatălui, reprezentând pensie de întreținere în favoarea mea pentru minor, întrucât unitatea dumnealor nu a fost investită de către instanță cu calitatea de terț poprit așa cum prevede art.781 și următoarele din NCPC și că este necesar să mă adresez instanței sau unui executor s.a.m.d. așa cum am spus în prima postare.
Mi se pare un abuz din partea Casei de Pensii respective, este greu de înțeles penru mine ce se petrece, mi se pare că este vorba de rea-intenție.
Adresarea în instanță sau la un executor presupune costuri, de asemenea trebuie să aflu adresa și nr. deciziei de pensie, ceea ce nu știu de unde le-aș putea afla. CNP-ul s-ar putea să-l găsesc în acte mai vechi.
Vă mulțumesc încă odată!
Bună ziua,
Tatăl minorului în vârstă de 17 ani, s-a pensionat, moment din care nu am mai primit pensia de întreținere pentru minor și nici nu am fost anunțată. Am trimis o adresă către Casa de Pensii a ministerului respectiv și mi s-a răspuns că unitatea dumnealor nu a fost investită de către instanță cu calitatea de terț poprit conform art.781 și următoarele din Noul Cod de Procedură Civilă. Mi s-a scris că trebuie să mă adresez instanței sau unui executor judecătoresc în vederea emiterii unui act în conformitate cu art.781 și următoarele din Noul Cod de Procedură Civilă și în care să se menționeze datele de identificare ale debitorului (adresa, CNP, nr. deciziei de pensionare).
Menționez că Hotărârea de divorț este definitivă și irevocabilă, este pronunțată în anul 2000 și prevede custodia totală pentru mamă și că obligă pe pârât să plătească reclamantei cu titlu de întreținere în beneficiul minorului 25% din veniturile pe care pârâtul (tatăl) îl realizează. Menționez că nu mai am nicio legătură cu tatăl minorului pentru a solicita de la acesta date privind adresa, CNP și decizia de pensionare.
De asemenea, art.781 din NCPC se referă la urmărirea mobiliară din câte am citit eu. Menționez că din septembrie, deci de 4 luni nu a mai fost plătită pensia alimentară.
Ce mă sfătuiți să fac?
Vă mulțumesc!