avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Cassandra2017

Activitate Cassandra2017

Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu răspunsuri la urm intrebari:
- mama împlinește 65 ani în ianuarie 2024 și ultimii 3 ani I a lucrat în instituție publica în baza cererii de prelungire a contractului de munca. Mai poate munci peste 65 ani?
- dacă nu mai poate, contractul ii încetează în 10 ianuarie 2024 în ziua când face 65 ani? Decizia se emite de instituție în baza cărui articol? Cu acea decizie mama merge la Casa de pensii pt a si depune dosarul de pensionare sau îl poate depune mai repede? Mulțumesc din suflet pt răspunsuri. Toate cele bune!
Buna ziua. As dori sa stiu de la ce data s au folosit clasele de salarizare la stabilirea vechimii în munca? Unde gasesc un desfasurator cu legislația privind vechimea în muncă? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Incetare contract.
:(
Buna ziua. Avem urm speta. Institutie publica, o doamna a solicitat, prin cerere, acum 2 ani continuarea contractului peste varsta de pensionare.( are acum 63 ani)
Intamplator am aflat sa si a depus dosarul pt pensie limita de varsta. Avem urm nelamuriri
- nu trebuia sa anunte institutia?
Daca primeste decizia cand ii inceteaza contractul? Sau poate cumula pensia cu salariul in baza aceluiasi contract de munca?
- daca nu ne prezinta decizia ce se intampla?
Sau, mai pe scurt, care sunt pasii de urmat in ambele cazuri ( prezinta sau nu decizia)
Ce obligatii are institutia publica in aceasta situatie?
Va rog din suflet sa ne ajutati cu niste raspunsuri.
Va multumim anticipat!
Buna ziua. Se da urm situatie. 2 surori si o mama batrana. Una dintre surori decedeaza acum 2 ani. Inainte, in casa de la tara se mutase sora ce intre timp a decedat cu sotul. Dupa moartea ei a ramas sotul sa o ingrijeasca pe mama batrana. Cealalta sora ramasa, fiind vaduva si cu probleme de sanatate a mers cate 2 saptamani pe luna sa aiba grija de batrana. Acum, dupa 2 ani de " naveta" i s a spus ca nu a mers lunar cate 2 saptamani sa isi ingrijeasca mama. Situatia e tensionata si la casa de la tara. Discutiile cu ginerele( cumnatul) sunt limitate intrucat se ajunge la cearta pt diverse motive..intrebarile sunt:
1 batrana avand acum 94 ani se mai pot face acte de impartire a casei? Dupa moartea batranei nu se vor putea intelege partile intre ele...
2. In caz de succesiune cum se imparte casa( sora decedata avand un fiu)?
Ne temem ca sora ramasa neavand bani nu va putea sa si despagubeasca cumnatul si va ramane fara nimic( si nici nu va fi despagubita din motiv de rautate) .
Categoric cumnatul va ramane bine mersi in casa.
Ce putem face?
Multumim din suflet pt raspuns!
Buna ziua. Pt un angajat la stat s a intocmit acum 6 ani un act adițional pentru acordarea vechimii ,întocmit gresit( s a gresit la mentionarea transei de vechime si implicit procentul de vechime).
Mentionez ca persoana a fost plătită corect pe statul de plata iar tranșele de vechime care au urmat s au acordat corect .
Se mai poate face ceva acum legat de actul adițional? Cat de mare este greseala tinand cont ca omul a fost platit corect?Persoana din conducere si juristul care au semnat sunt pensionate. Va multumesc mult!
Va multumesc!
Buna dimineata. Va mai deranjez cu o intrebare. Fiind institutie publica, daca persoana se pensioneaza, nu se blocheaza postul? Multumesc.
Buna ziua. Pt o persoana care lucreaza intr o institutie publica ( are varsta de 62 ani si putea sa se pensioneze anul trecut dar a dorit sa lucreze in continuare) care este procedura pentru a putea cumula pensia cu salariul?multumiri anticipate!
Buna ziua. Sunt intr o situatie destul de nefericită in căsnicie. Am un copil si sunt indecisa cu divorțul. As vrea câteva informatii despre ce implică procedura de divorț . Dacă este un avocat dispus să mă ajute cu aceste informații ii multumesc anticipat!