avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract.

Buna ziua. Avem urm speta. Institutie publica, o doamna a solicitat, prin cerere, acum 2 ani continuarea contractului peste varsta de pensionare.( are acum 63 ani)
Intamplator am aflat sa si a depus dosarul pt pensie limita de varsta. Avem urm nelamuriri
- nu trebuia sa anunte institutia?
Daca primeste decizia cand ii inceteaza contractul? Sau poate cumula pensia cu salariul in baza aceluiasi contract de munca?
- daca nu ne prezinta decizia ce se intampla?
Sau, mai pe scurt, care sunt pasii de urmat in ambele cazuri ( prezinta sau nu decizia)
Ce obligatii are institutia publica in aceasta situatie?
Va rog din suflet sa ne ajutati cu niste raspunsuri.
Va multumim anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
Cassandra2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 12 Aprilie 2022
:(
C.i.m. inceteaza de drept la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ... prin urmare, c.i.m. nu inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare.

De asemenea, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Buna dimineata1 am o salariata careia i a venit decizia de pensionare ... mugurica_nita mugurica_nita Buna dimineata1 Am o salariata careia i a venit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Poate aceasta sa si continue activitatea, pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)