avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaibia

Activitate Mihaibia

Discuție Apa si canal
Buna ziua as avea o intrebare,este legal.sa platesc canalizare pe ultimii trei anii.daca.nu.am.pe factura canalizare doar apa??Ma obliga sa fac act aditional si sa platesc pe ultimi trei ani 510mc*3,32lei adică 1693,2lei?avand in vedere ca atunci cand sa efectuat racordul la canal partea noastra nu putea sa se lege deoarece e mai jos imobilul decat strada??
Buna am aflat ca bunicul a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu soacra ,am fost impreuna cu ei la.notar sa anuleze de unde pot lua o copie bunicul nu o gaseste!este valabil contactul daca notarul a scris nul
Bunica e decedata din 2005,succesiunea e facuta tata are 1/4
Buna ziua multumesc pt raspuns ar trebui sa ii virez o anumita suma in functie de zona unde locuim sa nu poata spune ca e donatie mascata?

RALUCA ILIESCU a scris:

Buna ziua.
In situatia in care bunicul doreste ca dvs. si sora dvs. sa detineti casele si terenurile, cea mai sigura varianta ar fi sa incheiati contract de vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere si abitatie viagera. Astfel, dvs., deveniti proprietarele imobilelor, iar bunicul are certitudinea ca va avea locuinta pe tot timpul vietii si va fi ingrijit cum se cuvine:( hrana, imbracaminte, ingrijiri medicale) , iar dupa moartea sa sa il inmormantati , dupa datina.
Tatal dvs. nu poate face nimic in aceasta situatie.
Testamentul sau donatia insa, ar putea fi atacate.

Răspuns la discuția CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE

Ioana Stoica,
Deci sa inteleg ca in fata unui notar nu am sanse numai in instanta?Va multumesc frumos

Răspuns la discuția CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE
Care ar fii sansele de castig al tatalui meu?La aceste variante va multumesc frumos

Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil a scris:

Orice se poate ataca, insa aceasta nu inseamna ca cel care ataca si reuseste sa castige. Sunt cel putin 3 variante:testament, donatie sau vanzare-cumparare

Buna ziua bunicul ar vrea sa ne lase doua case una mie una surori mele plus niste terenuri .Nu se untelege cu tata noi avem grija de el, locuim cu el ,avem buletine la el pe proprietate,uar casa care vrea sa mi-o dea e in rosu nu are numar dar platesc impozit pe ea,eu am investit in aceea casa.Ce e de facut sa ne platim mai putin si sa nu poata castiga tata?multumesc pt raspunsuri.tata e recasatorit si numai. avere vrea nu ne intelegem
Răspuns la discuția CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE
multumesc frumos asemenea.socru ne-am spus ca dupa moartea bunicului va revendica totul si va pune lacat pe curte.acum bunicul vrea sa facem acte pt noi avand rei copii si cumnata mea.bunicul in trecut a fost internat la psihiatrie.acest fapt oare ne poate dezavantaja?
buna ziua.bunicul doreste sa lase nepotilor averea lui compusa din doua case. problema e ca bunicul cu tata nu sau inteles niciodata tata e pe interes ce act trebuie facut ca sa nu se poata ataca?
Răspuns la discuția Oare
Afinitatea este leg dintre un sot și rudele acestuia.rudele soțului sunt in aceeași linie și același grad de rudenie,afinii celuilalt soț.intrebarea este dacă soțul mamei a decedat eu conform art407,pot lua parte la succesiune?