avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiEm18

Activitate MihaiEm18

Răspuns la discuția Testament reciproc sot - sotie
Are vreo valoare acest testament?
Acelasi lucru l-au făcut bunicii mei. Bunicul a decedat, iar acum bunica vrea să lase intreaga moștenire tatălui (aceasta având doi fii). Avocatul cu care am vorbit a spus ca acest testament nu are nici o valoare.
Poate aceasta face un contract de V-C?
Răspuns la discuția Evacuare fiu, noră și copii
Vă rog să îmi dați mai multe detalii. Cum se procedează și cât durează obținerea titlului de evacuare?

*Mă gândesc că ar putea fi evacuați iar aceștia (fiul în primul rând) dacă dorește, să dezbată succesiunea.
Bună ziua!

Vă rog frumos să mă ajutați în legătură cu urmatoarea problemă:
Bunica, în vârstă de 72 ani, locuiește împreună cu unchiul, soția și copii acestora. De ceva timp aceasta nu mai are liniște în curtea ei. Nora îi aduce injurii, o denigrează mai, mai să o și bată. Ca să înțelegeți (pe scurt), nora este mai tânără decât unchiul meu cu 18 ani, au 2 copii în vârstă de 3 respectiv 6 ani. Unchiul meu este pensionat pe caz de boală, având un picior tăiat, degete, plus alte multe probleme de sănătate, în plus de aceasta fiind internat luna trecută la spitalul de psihiatrie Săpoca (unde l-a băgat soția). Nora nu prea mai doarme acasă, trăind cu un băiat din sat. Aceasta vine a doua zi, doarme 2-3 ore, apoi pleacă. Unchiul nu are nimic de spus în fața acesteia, fiindu-i frică probabil că va plecat de tot. Acesta are grijă de cei doi copii, singur. Și mai mult de atât îi ține partea acesteia și îi face scandal bunicii. Aceasta nu se mai simte în siguranță în curtea ei, nu mai are liniște, este intimidată și amenințată continuu.
Nora și-a făcut un obicei prin a chema poliția ca să o intimideze pe bunica. Aceasta nu are domiciliul trecut în cartea de identitate și dacă nu mă înșel nici unchiul meu. Aseara a venit din nou poliția și cât pe ce să o amendeze pe bunica.
Bunica vrea să îi dea afară din casă dar aceștia refuză.
Poliția din comună, sătuli și ei de apelurile la 112, a spus că pentru a fi dați afară din casă este nevoie de un ordin judecătoresc.
Apelez la dvs pentru a mă îndruma.
Ce trebuie făcut? Cât durează obținerea ordinului de executare?
Menționez că înainte de moartea bunicului (nefiind problemele acestea atunci), aceștia au fost la notar și au făcut un testament prin care cel care moare primul, partea acestuia revine celuilalt.

Mulțumesc frumos și sper că am fost destul de explicit.