avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters421517

Activitate ContSters421517

Bună ziua,
Locuiesc într-un condominium cu locuri de parcare atât în subteran cât și la suprafață. În luna iulie s-a facut o sedinta a asociatiei de proprietari pentru a ne consulta cu privire la montarea unui sistem video de supraveghere iar majoritatea celor prezenți și -au exprimat dezacordul cu privire la instalarea acestuia.
Cu toate acestea, ne-am trezit cu sistemul instalat, iar pe factura de cheltuieli individual pe apartament apare acum o rubrica "fond de reparații " care reprezintă de fapt taxa de instalare a sistemului video.
Revoltați, am cerut explicații unei persoane din consiliul de administrație și ni s-a replicat că decizia a fost luată în altă ședința deoarece la precedenta nu a fost întrunită prezența.
Atât eu cât și alți locatari nu suntem de acord cu această măsură. Vă rugam sa ne spuneți ce se poate face legal deoarece nu dorim sa plătim acea suma facturată. De la contabilitatea imobilului mi s-a spus că îmi vor pune penalizări dacă refuz plata acelei sume.
Bună ziua,
Sunt în următoarea situație :
- pentru primul copil născut în martie 2015, concediu de creștere a început în iulie 2015.
- în ianuarie 2017 s-a născut cel de -al doilea copil.
Am intrat în CCC 2 direct din CCC1.
În septembrie urmează să îmi reiau activitatea (cu 5 luni înainte ca cel de-al doilea copil sa împlinească 2 ani)
Pot beneficia de stimulentul de insertie pentru cel de-al 2 lea copil?
buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie: tatal meu este plecat in strainatate si mi-a lasat masina lui pentru a o vinde. care sunt pasii de urmat ?
va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Vă mulțumesc pentru răspuns. Așadar tatăl este îndreptățit să solicite ccc și indemnizație începând cu 28.02 pentru 1 lună însă nu va fi o problemă pentru ca vom fi amândoi în ccc, el pentru primul eu pentru al 2 lea copil?
Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriți în legătură cu următoarea situație :
- sunt în concediu pentru creșterea copilului din iunie 2015, copilul urmează să împlinească 2 ani pe 28 martie 2017
- în 27 ianuarie 2017 se naște al 2 lea copil
- la data depunerii dosarului pentru indemnizatia de cc a primului copil, tatăl nu are decât 4 luni în care a realizat venituri (din cele 12 anterioare nașterii copilului) ,

- la solicitarea indemnizației pentru cel de-al doilea copil, mi se solicita o decizie de suspendare a contractului de muncă .începând cu ce dată trebuie suspendat contractul? De la
firma la care lucrez mi se spune că începând cu 28 februarie, așadar cu 1 lună mai devreme decât data la care primul copil împlinește 2 ani, pe motiv ca tatăl ar fi obligat să își ia 1
lună de concediu conform noii legi intrate în vigoare pe 1 iulie 2016, astfel el având 16 luni in care a realizat venituri din cele 24 anterioare nașterii primului copil.
Nu înțeleg de ce. Se aplică retroactiv legea?
Va rog sa mă lămuriți în legătură cu data ce trebuie să figureze pe decizia de suspendare a contractului de muncă pentru noul ccc.
Mulțumesc !