avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Activitate Soimul xl

Activitate Soimul xl

Am un exemplar .
Testamentul este autentic incheiat la notar.
Cetateanul testator care i-a lasat averea mamei a decedat in anul 1996, mama a murit in 2001..
Inteleg din expunerea dvs. ca: daca deschid succesiunea dupa mama la notar si voi avea un certificat de mostenitor dupa mama, voi putea beneficia de acel testament facut de cetatean mamei???
Intrebare:
NU este tardiv sa deschid sa deschid succesiunea la notar? mama a murit in 2001!
Răspuns la discuția Partaj judiciar
Buna ziua,
Daca instanta va pus in vedere sa dati o anumita suma de bani pentru ceilanti coproprietari.... Atunci pentru a face dovada platii aceastei sulte.... Fie ca mergeti la o agentie CEC sau la banca si consemnati pe seama si la dispozitia fiecaruia suma in cauza reprezentand sulta partaj.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie;
- un cetatean fara mostenitori i-a facut mamei mele un testament ca dupa trecerea in nefiinta a acestuia mama sa culeaga intreaga sa avere. Cetateanul a murit, insa mama pe timpul vieti sale nu a deschis succesiunea, dar a platit taxele si impozitul pe teren catre stat.
Dupa moartea mamei mele platesc eu impozitul.
Imtrebare:
Cum pot eu sa intru in posesia terenului pe care platesc impozit si... ma folosesc de el?
Va multumesc anticipat
Fara stampila si semnatura uneia dintre parti este nul.
Răspuns la discuția Nevoie de ajutor , vă rog !!
Buna ziua, pt. Constructiile fara autorizatie va trebui sa va adresati cu o plangere la Inspectoratul pentru disciplina in constructii.

De asemenea, in situatia in care vecinul are relatii la primarie faceti o sesizare la prefectura. Astai tot ce puteti face.
Răspuns la discuția Somatie ANAF
Buna seara, aveti doua variante:
1)-fie ca mergeti dvs. la ghiseu cu chitanta sau faceti o contestatie la titlul executoriu la care atasati o copie de pe chitanta si o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.

2)- Contestati titlul exzecutoriu in temeiul art.970 n.c.p.civ. in instanta.
Răspuns la discuția Partaj divorț
Buna seara, Simplu...daca va intelegeti de comun acord faceti un partaj voluntar si il legalizati la notariat care va va percepe o taxa de...2,5- 3% din valuarea declarata sau.... la ap. 3% din pretul zonei. Dar va sugerez ca sa scapati de taxa sa faceti partajul pe calea instantei si la prima zi de infatisare va prezentati amandoi cu o tranzactie de care va lua act instanta si se va termina procesul. Dar pt. aceasta actiune va trebuie un avocat care va va percepe un onorariu intre 1200-1700 lei cu stima, iuliuscezar_1@yahoo.com
Răspuns la discuția Evacuare locuința
Buna seara, stimata doamna/ domnisoara daca ati implinit varsta de 18 ani, evacuarea dvs. se face foarte simplu cand va veti intoarce din oras/serviciu veti gasi yala schinbata la usa si nu va mai deschide usa. Pt. lucrurile personale ramase in casa daca vrea vi le da daca nu .... nu, in. Instanta nu aveti nici o sansa pt. reintegrare in domiciliul din CI si nici pt. recuperarea bunurilor proprii. SFAT evitati ori ce discutie sa nu ajungeti pe drumuri.
Răspuns la discuția Cum remediem un cadastru gresit?
Buna seara, vreti sa spuneti ca la pichetarea terenului se suprapune cu al vecinului!? In aceasta situatie solicitati o rectificare cadastrala. Deci mergeti la un cadastrist si ... contra unei sume de bani va va face rectificarea cadastrala. Cine este vinovat!??? Cadastristu care a facut masuratoriile si nu sa informt la OCPI de ooordonatele raportate de cei care au mai facut masuratori inaintea lui. Astai tot, ideia este sa aveti toata suprafata de teren din acte, in caz contrar este mi complicat
Răspuns la discuția PARTAJ
Daca nu mai aveti documente doveditoare..
Va sugerez sa va. vedeti de.treaba.
Ce nu inteleg!?
Faceti o casa cadou si va pretati la lucruri marunte! O