avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Petri75

Activitate Petri75


POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti legislatia aici: [ link extern ]


Acolo în HG974-2004, indicat de d-voastră, se menționează de stații de tratare si distribuție apă, se referă la uzine de apă sau stații de tratare aflate în subordinea primăriei.
În această lege nu spune nimic despre, unitățile cu profil alimentar, care au sistem propriu de alimentare cu apă- fântână.
Au fost cei de la Direcția de Sănătate Publică și au spus că de anul acesta 2024, dacă nu există rețea de distribuie apă în zonă, eu va trebui să autorizez fântâna care alimentează restaurantul și pensiunea.
Încă nu am găsit nici o lege care să spună lucrul acesta.
Vă rog, dacă sunt și alți juriști pe forum și mă pot ajuta.
Nu vreau să investesc niște bani, dacă legea nu mă obligă la aceasta.
Sursa de apă proprie, fântâna trebuie autorizată sanitar ?
Buna seara,
mă puteți ajuta vă rog, care lege spune că unitățile cu profil alimentar, care au sistem propriu de alimentare cu apă- fântână, această sursă de apă trebuie autorizata sanitar.
Mulțumesc!
Autobuz oprit în coloană pe jumătatea trecerii de pietoni, 3 benzi pe sens. Reținere permis pentru 60 zile, neacordare prioritate la trecerea de pietoni, înregistrare video cu aparatul lor. Am și eu înregistrare cu camera de bord dar am auzit că nu se ia în considerare la judecătorie.
Eu mă aflam pe banda din mijloc, care era liberă, din cauza autobuzului care era oprit pe jumătatea trecere de pietoni nu aveam vizibilitate. Un pieton a venit prin partea laterală a autobuzului și prin colțul din spate s-a angajat în trecere, în acel moment eu eram deja pe jumătatea trecere de pietoni cu mașina. A venit polițistul și amendă. Nu a vrut să audă de faptul că autobuzul era oprit neregulamentar (25m înainte sau după trecere) Am semnat procesul de contravenție și la rubrica obiecțiuni nu am scris nimic. Aceasta înseamnă că îmi recunosc fapta, dar nu sunt de acord cu încadrarea juridică. La una din încadrări, (lipsă certificat de înmatriculare, cu toate că l-am prezentat pe telefon și a zis că este în regulă dar totuși pt aceasta a bifat avertisment), Ord 195/2002 art. 101, alin. 1) punctul 8 se vorbește de spre conducerea unei biciclete sau trotinete electrice. Eu am condus autoturismul. Pentru cealaltă faptă, neacordare trecere...... încadrarea era corectă art. 101 așin 1 lit. e). Întrebare: dacă fac contestație, judecătorul va ține cont de faptul că autobuzul era oprit pe jumătatea trecere de pietoni și obstrucționa vizibilitatea conducătorilor auto de pe celelalte benzi pe sens și de încadrarea juridică. Menționez că de când am permisul, din 2008 nu am avut nici o amendă. Pe conducătorul autobuzului de ce nu l-a sancționat, altă mașină pe lângă mine a trecut la fracțiune de secundă când pietonul a apărut la colțul autobuzului. O să cer în instanță înregistrarea video, (nu planșe foto), de la poliție din care se poate vedea autobuzul oprit pe jumătatea trecere de pietoni. Dacă s-a mai confruntat cineva cu o asemenea situație. Vă rog ajutați-mă cu sfaturi, Mulțumesc.
Purtare abuzivă a șefului , funcționar public, față de angajați, tot funcționari publici. Șeful tot amenință angajații că îi dă afară, dacă nu rezolvă problemele așa cum crede el. Îi umilește, atunci când ei întocmesc o adresă către o altă instituție, cu diferite probleme, șeful o corectează de patru cinci ori schimbând ordinea cuvintelor, punctul și virgula, numai să nu fie așa cum a fost idea funcționarului care a întocmit adresa respectivă. În felul acesta te umilește în fiecare zi, te face să-ți pierzi stima de sine, te face să crezi că ești prost, numai el este deștept, pentru că este șef. Cum se poate rezolva această problemă, unde să ne adresăm ? Vă mulțumesc.
Puteți face o sesizare la DSP, exista sancțiuni pentru comercializarea acestor produse.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Colegiul medicilor degeaba faceți plângere, tot ei sunt acolo, colegi de-ai lor ”corb la corb nu-și scoate ochiul”
Corect, dacă Legea este de partea dumneavoastră, de ce să cautați alte soluții.
Garda de mediu, efectuează măsurători înafara locuințelor.
Direcția De Sănătate Publica, măsoară zgomotul in interiorul locuințelor.
Vedeți cele două instituții din localitatea dumneavoastră, dacă au sonometre omologate și personal acreditat (atestat) pentru a efectua aceste măsurători.
Limitele de zgomot în interiorul locuințelor și în exteriorul locuințelor sunt menționate în Ord. MS nr.119/2014 cu modificările și completările ulterioare.
Solicitați măsurători de zgomot de la cele doua instituții printr-o sesizare.
Am avut dea face cu aceste probleme, succes.

Tinca N. a scris:

După multe discuții cu un vecin (peste 20 de ciocăneli la usa lui la ore aflate în intervalul 23:30-03:00 + chemat poliția locală 1 dată) ,mai nou a decis să nu mai doarmă mai mult sau mai puțin și fără a da prea multe detalii, să zicem că vrea și vecinii să facă la fel.

As dori să știu în ce măsură se pot folosi, legal (in propria casă) sonometre cu înregistrare continua 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă că probe într-un eventual proces civil?

Trebuie sa fie omologate și/sau cu metronomia la zi?

Nu știu ce consilier juridic sunteți dar termenul de 48 de ore a fost abrogat de mult, acuma exista termen de 15 zile conform Legii nr.203/2018. ?!

Florin Cornea a scris:

Care este temeiul legal inscris in procesul verbal de contraventie ? Vi se indica acolo ca puteti plati jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore ? Se specifica numele dvs in procesul verbal sau e vorba doar de o Instiintare ?

In care lege scrie cele afirmate de dumneavoastră.
Am nevoie de baza legală.
Va mulțumesc.

Bloc Expert a scris:

Asociatia de proprietari daca exista. in caz contrar, proprietarii din imobil.
Mai este de luat in calcul modalitatea prin care s-a ajuns ca subsolul sa fie inundat. Daca este o problema tehnica pana in contorul de bransament este problema furnizorului de apa, tot ce este dupa contorul de bransament este treaba asociatiei.