avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot funcționa, în curtea școlii, magazine care ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot funcționa, în curtea școlii, magazine care comercializează pungi cu chips, snacks etc.?

Buna ziua, azi am fost la scoala generala la fața mea si am rămas uimită cum un magazin care vinde haine, cu expunere la stradă, si-a facut o usa care dă în curtea școlii prin care vinde pufuleti, cipsuri, ciocolată la copii ieșiți în recreatie în curte. Stiam ca nu au voie. Exista cadru legislativ pt asa ceva, norme la Direcția sanitar veterinară pt desfășurarea acestei activități? Vreau să iau atitudine în cadrul școlii, dar vreau sa nu vorbesc prostii. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Petri75 , utilizator 21:15, 17 Octombrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dcraciun a scris:

Exista cadru legislativ pt asa ceva


Bună ziua,

Da, Legea nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar:

Art. 9.
Instituțiile abilitate ale statului întocmesc, actualizează și difuzează lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, după cum urmează:
a) Ministerul Sănătății Publice întocmește și actualizează lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, conform recomandărilor specialiștilor în nutriție;
b) inspectoratele școlare județene și al municipiului București preiau lista prevăzută la lit. a) și o comunică tuturor unităților de învățământ, mai puțin creșelor;
(...)
Art. 10.
În incinta unităților de învățământ sunt interzise prepararea, comercializarea și distribuirea oricăror alimente conținute în lista prevăzută la art. 9 lit. a).

[ link extern ]

Aici găsiți ordinul care conține lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor:
[ link extern ]
Mulțumesc frumos de ajutor. La prima ședință la clasă o sa am o "discutie" documentara dpdv legal cu dna Director în ceea ce priveste acel chioșc. Si ne mai plângem că jumătate din copii României sunt obezi!
Puteți face o sesizare la DSP, exista sancțiuni pentru comercializarea acestor produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 123/2008 privind comercializarea chipsurilor/snacksurilor in scoli dana.m dana.m Ce societăţi se supun acestei legi ? Cele care au un contract cu scoala lângă care au punct de lucru, sau srl care au punct de lucru pe lângă scoli ... (vezi toată discuția)
Cerc pedagogic mailena-florentina mailena-florentina Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un argument legal prin care pot refuza sustinerea unui cerc pedagogic, la care sunt obligata de catre directorul unitatii ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală - lege raspundere minor 12 ani ... Petrina29 Petrina29 buna seara ! drept civil lege raspundere minor 12 ani din nou probleme la scoala . am un baietel de 12 ani ( un copil supradotat IQ 147 intelelegere ... (vezi toată discuția)