avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Măsurarea sunetelor deranjante la bloc: în ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Măsurarea sunetelor deranjante la bloc: în ce măsură se pot folosi, în propria casă, sonometre cu înregistrare continuă 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă ca probe într-un eventual proces civil?

După multe discuții cu un vecin (peste 20 de ciocăneli la usa lui la ore aflate în intervalul 23:30-03:00 + chemat poliția locală 1 dată) ,mai nou a decis să nu mai doarmă mai mult sau mai puțin și fără a da prea multe detalii, să zicem că vrea și vecinii să facă la fel.

As dori să știu în ce măsură se pot folosi, legal (in propria casă) sonometre cu înregistrare continua 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă că probe într-un eventual proces civil?

Trebuie sa fie omologate și/sau cu metronomia la zi?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: FlorinMican , utilizator 22:05, 12 Noiembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Echipamentele de care amintiti pot fi amplasate/ montate numai cu aprobarea unui judecator. Neavand deschisa o actiune in instanta/ sesizare la parchet, greu de crezut sa obtineti aprobarea.
Respectivele echipamente sunt omologate si verificate la zi.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

Deci numai acele echipamente pot fi admise în sală de judecată. Orice as achiziționa și voi înregistra, nu va fi admis în niciun proces.

Dar poate funcționa la orice nivel in susținerea celor întâmplate?

POPA GHEORGHE a scris:

Echipamentele de care amintiti pot fi amplasate/ montate numai cu aprobarea unui judecator. Neavand deschisa o actiune in instanta/ sesizare la parchet, greu de crezut sa obtineti aprobarea.
Respectivele echipamente sunt omologate si verificate la zi.

As dori să menționez că înregistrările nu vor conține decât imagini & sunete din interiorul camerelor, proprietate mea aferentă.

Vă rog să-mi ziceți daca exista vreo șansă să pot face ceva.

Daca are cineva părerea că poate lua cazul meu, va rog să-mi trimiteți private message si discutam mai departe după cum se cere.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Tinca N., utilizator
Pentru eventuala actiune in instanta proba poate fi apreciata numai concluzia unei autoritati=
garada de mediu care detine baza legala ,este autorizata si competenta sa efectueze masuratori ale pragului fonic
Cu echipamentele pe care doriti sa le montati, greu de crezut ca veti reusi, mai intai sa obtineti vreo aprobare de la un judecator.
Puteti contacta firme specializate (gasiti pe internet) si autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze masuratori de zgomot si vibratii care contracost va pot emite buletine de determinare noxe fizice in care sa mentioneze - ziua/ ora determinarii, valoarea determinata, valoarea de referinta maxim admisa la limita apartamentului dvs.
In baza acestor bultine, daca apar mentiuni de noxe depasite puteti deschide actiune in instanta civila.

Alte discuții în legătură

Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric ... Lavinia_Elisa Lavinia_Elisa Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric care ne poluează atât din cauza zgomotului cât si a noxelor. Situația e de așa natura încât ... (vezi toată discuția)
Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Rugaminte virgilciobanu virgilciobanu Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)