avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate trebuiebraila

Activitate trebuiebraila

Buna ziua.
Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim daca putem beneficia de prevederile art. 80 din Legea 76/2202 alin. 1:
“ART. 80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolventi ai unor institutii de învătământ sunt scutiti, pe o perioadă de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolventilor încadrati, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de bază minim brut pe tară garantat în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) 1,2 salarii de bază minime brute pe tară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii de învătământ secundar superior sau învătământ postliceal;
c) 1,5 salarii de bază minime brute pe tară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii de învătământ superior.”

Mentionam ca pentru persoana angajata in baza acestor prevederi legale asiguram salariu din fonduri private (contributii beneficiari, sponsorizari).
Multumim.