avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate fermactj

Activitate fermactj

Răspuns la discuția Contract comodat teren agricol
Multumesc. Nu ma intereseaza ce face proprietarul terenului, este treaba lui, nici nu vreau sa stiu. Eu vreau doar sa inteleg daca 1. daca pot lucra acest teren 2. ce acte trebuie sa semnez cu proprietarul, atata vreme cat nu are nici un fel de pretentii materiale 3. daca cu aceste acte sunt in regula in fata fiscului, presupunand ca imi inscriu corect toate cheltuielile si veniturile aferente acestei activitati. Mentionez ca este exclus din partea mea orice interactiune cu APIA pe aceste terenuri.
Răspuns la discuția Contract comodat teren agricol
Multumesc pentru raspuns dar, din punctul meu de vedere, ce lege incalc? Semnez contract de comodat cu proprietarul terenului, trec toate inputurile si operatiunile agricole pe firma si vand cu factura cerealele. Declar veniturile platesc impozitele aferente etc. Ce prevedere incalc? Repet eu nu am nevoie de APIA.
Oamenii pe la noi isi depun actele la APIA pe teren si isi i-au banii direct. Eu am SRL si as vrea sa lucrez acest tip de pamant si nu sunt interesat de inregistrarea lui la APIA. Ca sa pot lucra astfel de teren pe firma, este suficienta intelegerea verbala sau am nevoie de contract de comodat? Mentionez ca arenda este exclusa, oamenii nu vor sa il dea in arenda, vor sa il dea sa il lucrezi gratuit ca sa poata ei sa il tina la APIA.