avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate jotunder

Activitate jotunder

Mulțumesc pentru răspuns. Contractul de comodat îl pot încheia simplu, doar intre mine și fiul meu sau trebuie făcut la notar ? Mai trebuie înregistrat undeva ?
Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit suplimentar, deoarece pierd banii de șomaj. Neoficial banii de chirie și plățile aferente le incasa fiul meu. Eu sunt proprietatea, dar,neoficial, apartamentul este al fiului meu. Cum as putea să îl închiriez legal, fara a completa eu personal acea declarație către ANAF ? Exista posibilitatea de a i-l închiria fiului meu, dandu-i acestuia și dreptul de subînchiriere ? Daca da, poate sa completeze el, in numele lui, declarația 212 ?? Mulțumesc !!!
Răspuns la discuția Partaj
Buna dimineata ! Multumesc tare mult pentru raspuns. Eu sunt unicul proprietar al apartamentului meu iar sora mea, l-a primit prin donatie de la mama. Am dat la notar o declaratie cum ca nu am nicio pretentie din apartamentul surorii mele. Problema nu o constituie apartamentele in sine ci ..... cine a primit mai mult ! :) Daca discutam de apartamente, da, apartamentul meu ar fi mai scump decat al surorii mele. Daca discutam de bani, cat ne-a dat mama efectiv, atunci ... in 1999 eu am primit 4000 lei (muuuult sub nivelul pietei !) iar in 2007 pentru apartamentul surorii mele, cu tot cu taxe, mama a scos din buzunar 150.000 lei. In perioada 2010-2013 mama i-a mai dat surorii mele peste 30.000 lei ca sa se intretina (nascuse copilul, nu avea niciun venit). In momentul de fata, mama a hotarat sa regleze ce a mai ramas. Adica mie sa imi ramana apartamentul in care locuieste dansa si care nu valoreaza mai mult de 100.000 lei, iar surorii mele sa ii mai cumpere inca un apartament, pe cat posibil nou, in valoare de aprox.150.000 lei. Daca ar fi sa tinem cont de banii pe care mama i-a platit efectiv din buzunarul dansei, pe parcursul ultimilor 25 de ani, si pentru una si pentru alta si tinand cont si de investitia pe care vrea s-o faca tot pentru sora mea, daca tragem linie .... eu am primit 4000 lei + inca vreo 25.000 pentru diverse + aprox. 100.000 lei cam cat ar costa apartamentul dansei, iar sora mea 150.000 apartamentul in care locuieste + 30.000 intretinere + 150.000 apartamentul care urmeaza a fi achizitionat. Culmea e ca tot sora mea se considera nedreptatita ! Multumesc !
Răspuns la discuția Partaj
Va multumesc din suflet pentru raspuns, pentru timpul acordat. Desigur ca nu poate fi vorba de o impartire exacta, la sange cum s-ar zice. Mama traieste, stie ca sora mea nu are dreptate dar ...din pacate, nu are puterea sa faca ceea ce este corect. Nu a avut-o niciodata. In ceea ce ma priveste eu nu o sa fac niciun demers legal.... nici nu mi se pare corect, normal, sa cer asa ceva atat timp cat mama este in viata. Cale amiabila va exista doar daca vom face cum vrea sora mea ceea ce mi se pare strigator la Cer. Va multumesc !
Răspuns la discuția Partaj
Aveti dreptate, m-am exprimat gresit. Nu e vorba de partaj, ci de o succesiune. Scuze. Eu nu vreau sa ajung nici la notar, nici in instanta. Vreau doar, pentru mine, sa aflu adevarul. Am uitat sa precizez ca valoarea de 4000 de lei, la care a fost cumparat apartamentul meu, nu a fost la pretul pietei, ci mult sub. Valoarea mica a locuintei a fost o facilitate pe care eu ca angajata o aveam de la firma unde lucrez. In schimb, apartamentul surorii mele a fost achizitionat la pretul pietei. Multumesc mult.
Discuție Partaj
Buna ziua.
In anul 1999 mi-am cumparat apartamentul, pe care-l primisem de la firma unde lucrez. Banii necesari pentru plata apartamentului i-am primit de la parintii mei. Valoarea apartamentului a fost atunci de 4.000 lei.
In anul 2008, parintii i-au cumparat surorii mele un apartament in valoare de 150.000 lei.
In momentul de fata, sora mea imi spune ca eu am primit mai mult de la parinti fiindca pretul de vanzare al apartamentului meu, in momentul de fata, este mai mare decat pretul de vanzare al apartamentului ei.
Mie parintii mi-au dat 4.000 de lei, iar surorii mele, 150.000 lei, in ambele situatii bani cash.
Ma intereseaza cum se face evaluarea, la pretul actual de vanzare al apartamentelor sau raportat la banii primiti de fiecare in parte? Multumesc !