avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate Nilmarcu

Activitate Nilmarcu

Bună ziua. Sunt Pensionar gr. II pe caz de boală.
Aș putea lucra la un Bar cu Terasă ca Agent de Pază, cu Certificat de Pază și Protecție(noaptea), făcând un "Contract de Voluntar" pe o perioadă ne/determinată, fără a-mi periclita Pensia (minimă de 1281 lei), și fără ca Angajatorul să facă ceva împotriva Legii ? Dacă Da, pe ce perioadă ?
Vă mulțumesc cu Respect. O zi Binecuvântată vă doresc.
Handicap gr I cu însoțitor
Un unchi al meu, urmează să primească gr I de Handicap cu însoțitor. Fata lui, care are servici la Stat, poate să devină și " însoțitorul" unchiului meu , ea primind și salariul de la servici + indemnizația pentru "însoțitor" ? Se poate acest lucru ? Mulțumesc.
Bună ziua, sunt pensionar Gr II de boala. Există posibilitatea să fiu "Însoțitor" pentru unchiul meu, care este bolnav și are Gr I de Handicap ? Vă mulțumesc frumos, o zi bună vă doresc.
Bună ziua, există posibilitatea de a se prescrie o Poprire a unei datorii mai vechi ? Dacă da, după câți ani se poate prescrie ? Mulțumesc frumos, o zi bună să aveți.
Bună ziua, este legal să mi se pună Poprire pe pensia de boală gr III (770 lei) de către Provident (IFN) ? Mulțumesc.
Bună ziua, pe 15.06.2020 mi s-au pus poprire pe pensia pe caz de boală de 704 lei, în contul meu de la banca ING, pentru o datorie mai veche de 2920 lei la CAR Seniorii. Este legal să-mi oprească toată pensia ? Sau, cât poate să oprească maxim ? Ce trebuie să fac ?
Și, ca și cum nu era " prea mult ", tot pe 15.06.2020, am primit o somație de plată, de la executorul judecătoresc, pentru o datorie de 4108 lei la Asociația de locatari a blocului în care locuiesc.
Doresc să plătesc ambele datorii !!! Dar, cum să fac ?
Buna ziua .Pentru depunerea dosarului, inafara documentelor medicale, este nevoie de raportul Comisiei de Evaluare si de Ancheta Sociala. Ce face mai exact aceasta Ancheta ? Cum se procedeaza ?
Buna ziua. Un agent de paza caruia i s-a dat echipament, in momentul incetarii contractului, sub orice forma ( demisie, etc.), poate fi obligat de catre angajator, sa returneze echipamentul, in schimbul lichidarii salariale ??? Exista norme europene in privinta aceasta ? La angajare, echipamentul trebuie sa fie nou, sau folosit ? Exista vreo lege in vigoare in Romania ???
Buna ziua, sunt pensionar gr lll, si beneficiez de pensia minima de 640 lei/luna. Dupa noua lege a pensiilor, cat va fi pensia minima , si incepand cu ce luna ? Inafara de pensia minima, pot beneficia si de o pensie de handicap ? Multumesc.
Buna ziua, sunt pensionar gr lll pe caz de boala. Pot infiinta o firma ca SRL, pentru accesarea fondurilor europene in vederea infiintarii unui studio foto, prin programul Start Up Nation ?