avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate adda1592

Activitate adda1592

Multumesc. Si referitor la a doua intrebare, aveti idee? Nu am un spatiu comercial, dar daca tot iau casa de marcat, as putea sa pun cateva produse la poarta, langa poarta, undeva cat sa se vada

adriandimitriu a scris:

va trebui sa adaugati un cod CAEN care sa acopere comertul cu amanuntul (alegeti codul in functie de specificul vanzarilor).

Pai asta am spus, ca cei apropiati de mine, vor sa plateasca cu banii cash

adriandimitriu a scris:

daca magazinul e 100% online nu vad trebuie casa de marcat. platile se fac online, fie de catre clienti, fie de catre curierul care incaseaza rambursul. daca vindeti direct, veti deschide un punct de lucru fizic

Buna ziua,se da urmatoarea situatie :
Detin un magazin online, cod caen 4791.
Stand la țara,mai am vecini, cunostiinte, prieteni care doresc sa achizitioneze produse de la mine, asta insemnand ca vor sa faca plata cash,deci am nevoie de casa de marcat.
Intrebarea mea este, daca achizitionez o casa de marcat, trebuie adaugat si un alt cod caen? Si in cazul in care se poate asta, as putea de exemplu sa imi pun la poarta o masa unde sa expun cate ceva din produsele pe care le am la vanzare?

Va multumesc
Răspuns la discuția Contabilitate PFA
multumesc frumos pt raspuns. Mai exact. Eu nu am un site anume, folosesc OLX, OKAZII si FACEBOOK pentru preluarea comenzilor. Am avut o domnisoara din zona mea care mi-a pus banii in contul bancar si a vrut sa ne intalnim sa isi ia comanda, iar contabila mi-a zis ca nu sunt autorizata sa fac asta. Pai si cum ar fi sa trimit colet din Ploiesti in Ploiesti la o strada distanta.
Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari :
1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in contabilitate in afara de extras de cont si chitanta ramburs, factura de achizitie?
2 - daca am un client care da comanda pe internet, insa el este din aceeasi localitate cu mine, este legal sa ma intalnesc personal sa ii livrez comanda? ar fi culmea sa pun prin posta pentru 5-10 km.