avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate Livius74

Activitate Livius74

Răspuns la discuția Plata dividende lunar
Mulțumesc !



Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

se pot plati lunar dar inaijnte sa fie distribuite si depus un bilant interimar trimestrial .

Exemplu : daca vreau sa platesc in octombrie , noiembrie si decembrie dividende trebuie sa fac un bilant interimar la 30.09.2022 si profitul existent la 30.09.2022 il pot repartiza la dividende din care platesc in urmatoarele 3 luni ( oct + noi +dec )

Buna ziua ! Daca ai un SRL poti plati dividente lunar ? Sau doar trimestrial și anual ? Mulțumesc anticipat
Corect! Din aceasta cauza si intreb ca si idee de unde sa incep procedura de evacuare de pe terenul meu.

Eu mai stiam ca ar fi o lege daca nu ma insel in care exista niste norme de constructii ce ar trebui respectate. Ca de exemplu, o anumita distanta de casa/proprietatea vecinului in care iti poti construi un WC , nu mi se pare normal sa il pui gard in gard sau mai rau pe trenul vecinului. Si o alta intrebare cu scuzele de rigoare, daca ii fac in prima faza o plangere la politie ca a intrat peste terenul meu se poate? Efectiv mi-a incalcat proprietatea si a construit abuziv. Poate il sperii asa si intelege.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Singura solutie este o acțiune civilă de granituire si revendicare.Discutati cu un av,costuri acte,durata etc.Asta cu dreptatea făcută singuri e pt adolescenții visători un om matur nu poate să se gândească la asa ceva dacă nu vrea să se trezească cu dosar penal sau cu o furca înfipte în spate de un țăran războinic.

Buna ziua !

Am o un teren la tara unde am niste pruni , iar vecinul de langa mine (gard in gard) care are casa langa acest teren al meu a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a marit toaleta (WC) , a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a extins aceasta toaleta plus ca si-a bagat o teava prin pamant lunga de vreo 5-6 metrii sapand tot prin terenul meu prelungirea la aceasta toaleta in care sa se scurga mizeriile........Intrebarea mea este ce pot sa fac sa-l scot de pe terenul meu ??? Daca imi fac dreptate singur ce implicatii am ? Adica sa ma duc pe terenul meu si sa ii scot acea teava groasa de vreo 5-6 metrii si sa ii daram toaleta de pe terenul meu. Am incercat cu vorba buna si nu doreste, imi reproseaza ca a avut acordul verbal al tatalui meu pensionar de 75 de ani si a facut aceste lucruri....Tatal meu este la cateva sute de metri cu casa si nu prea s-a mai dus la acest teren fiind in varsta si se deplaseaza greu, plus ca nu isi aduce aminte sa ii fi dat acordul verbal. Cand m-am dus la acest teren unde am acesta livada de pruni am constatat grozavia. ce pot face ? Sa ii fac plangere la politie pentru ca a intrat peste terenul care este proprietatea mea ? Sa il dau in judecata si sa il oblig sa isi darame ceea ce a construit pe proprietatea mea ? Sa ma duc cu fratii si sa daram tot ce se afla pe terenul meu ? (dar nu stiu ce ar implica asta din punct de vedere juridic ) . Va rog un sfat, multumesc anticipat.
Multumesc frumos !
Buna ziua !

1) In anii 1993 - 2000 am lucrat la o firma cu carte de munca, pe perioada iernii in jur de 3 luni pe an ne bagau in somaj tehnic ( asa ne spuneau) . Vad in cartea de munca in lunile respective scrie doar "somaj" si nu "somaj tehnic". In dreptul somajului scrie "Benef. de prevederile L1/1991 " .

Intrebarea mea este daca in perioada respectiva in lunile cand am stat acasa in somaj imi este afectata vechimea anilor la calcularea pensiei ?


2) In 2011 ne-au scanat cartile de munca , intre anii 1993 - 2011 probabil dovada o vom face cu aceste carti de munca ...?

3) Anul de armata (stagiul militar obligatoriu) se pune ca an de vechime in campul muncii ? Inainte de armata si dupa armata am fost angajat la aceasi firma .

Multumesc anticipat