Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Livius74

Activitate Livius74

Corect! Din aceasta cauza si intreb ca si idee de unde sa incep procedura de evacuare de pe terenul meu.

Eu mai stiam ca ar fi o lege daca nu ma insel in care exista niste norme de constructii ce ar trebui respectate. Ca de exemplu, o anumita distanta de casa/proprietatea vecinului in care iti poti construi un WC , nu mi se pare normal sa il pui gard in gard sau mai rau pe trenul vecinului. Si o alta intrebare cu scuzele de rigoare, daca ii fac in prima faza o plangere la politie ca a intrat peste terenul meu se poate? Efectiv mi-a incalcat proprietatea si a construit abuziv. Poate il sperii asa si intelege.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Singura solutie este o acțiune civilă de granituire si revendicare.Discutati cu un av,costuri acte,durata etc.Asta cu dreptatea făcută singuri e pt adolescenții visători un om matur nu poate să se gândească la asa ceva dacă nu vrea să se trezească cu dosar penal sau cu o furca înfipte în spate de un țăran războinic.

Buna ziua !

Am o un teren la tara unde am niste pruni , iar vecinul de langa mine (gard in gard) care are casa langa acest teren al meu a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a marit toaleta (WC) , a intrat 2-3 metrii peste terenul meu si si-a extins aceasta toaleta plus ca si-a bagat o teava prin pamant lunga de vreo 5-6 metrii sapand tot prin terenul meu prelungirea la aceasta toaleta in care sa se scurga mizeriile........Intrebarea mea este ce pot sa fac sa-l scot de pe terenul meu ??? Daca imi fac dreptate singur ce implicatii am ? Adica sa ma duc pe terenul meu si sa ii scot acea teava groasa de vreo 5-6 metrii si sa ii daram toaleta de pe terenul meu. Am incercat cu vorba buna si nu doreste, imi reproseaza ca a avut acordul verbal al tatalui meu pensionar de 75 de ani si a facut aceste lucruri....Tatal meu este la cateva sute de metri cu casa si nu prea s-a mai dus la acest teren fiind in varsta si se deplaseaza greu, plus ca nu isi aduce aminte sa ii fi dat acordul verbal. Cand m-am dus la acest teren unde am acesta livada de pruni am constatat grozavia. ce pot face ? Sa ii fac plangere la politie pentru ca a intrat peste terenul care este proprietatea mea ? Sa il dau in judecata si sa il oblig sa isi darame ceea ce a construit pe proprietatea mea ? Sa ma duc cu fratii si sa daram tot ce se afla pe terenul meu ? (dar nu stiu ce ar implica asta din punct de vedere juridic ) . Va rog un sfat, multumesc anticipat.
Multumesc frumos !
Buna ziua !

1) In anii 1993 - 2000 am lucrat la o firma cu carte de munca, pe perioada iernii in jur de 3 luni pe an ne bagau in somaj tehnic ( asa ne spuneau) . Vad in cartea de munca in lunile respective scrie doar "somaj" si nu "somaj tehnic". In dreptul somajului scrie "Benef. de prevederile L1/1991 " .

Intrebarea mea este daca in perioada respectiva in lunile cand am stat acasa in somaj imi este afectata vechimea anilor la calcularea pensiei ?


2) In 2011 ne-au scanat cartile de munca , intre anii 1993 - 2011 probabil dovada o vom face cu aceste carti de munca ...?

3) Anul de armata (stagiul militar obligatoriu) se pune ca an de vechime in campul muncii ? Inainte de armata si dupa armata am fost angajat la aceasi firma .

Multumesc anticipat