avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate Victorina20

Activitate Victorina20

Corect, este chemat ca intervenit. Cum as putea găsi adresa de mail a judecătoriei sectorului 1,secția civilă, sa ma asigur ca ajunge acest mail unde trebuie. Mulțumesc frumos.

Voinea Liviu a scris:

Cel mai probabil este citat ca intervenient fortat si nu ca martor.
Poate trimite email la instanta in care arata ca avea RCA valabil la data accidentului,dupa care mergeti in concediu linisiti.

Bună ziua, soțul a avut un accident în luna decembrie, unde a făcut amiabila și a dat Asigurare.. Doamna și a reparat mașina la un service dar firma de asigurare nu a achitat decât o parte din banii către service ul auto, invocând o suprataxare a orelor de munca la mașină, și necorespunderea pieselor înlocuite. Acum soțul este chemat la judecata care are lor intre firma de asigurări și service ul auto, ca martor din partea firmei de asigurări. Ce obligație are sa se prezinte personal? Avem programat un concediu la data judecății, cum putem proceda?
"Decizie penală nr. 165/A din data de 02 februarie 2018 În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul XXXXX împotriva Sentinţei penale nr.907 din data de 07 decembrie 2017, pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în Dosarul nr.15719/300/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: În temeiul art.336 alin.1 din Codul penal cu aplic. art.396 alin.10 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa de 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul art.91 din Codul penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării acestei pedepse pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art.92 din Codul penal. Menţine măsurile de supraveghere şi obligaţiile stabilite în sarcina inculpatului, precum şi pedepsele complementare şi accesorii aplicate acestuia prin sentinţa penală apelată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 02 februarie 2018.
Document: Hotarâre 165/2018 02.02.2018"

Ajutați ma va rog ce se întâmplă cu permisul? Când poate sa și l ia înapoi? SUA este obligat sa facă școală de șoferi iar? Și dacă da când? Mulțumesc
Răspuns la discuția Fără acord de recunoaștere
Mulțumesc pentru raspuns. Dar ca și "apel" ce ar putea susține diferit ? Ce ar motiva să facă apel ? Și dacă se face apel ce ar putea răspunde instanța? Sa rămână aceiași hotărâre sau poate să se răzgândeasca sa fie mai rău ? Am citit de judecătoarea respectiva și nu este cea mai înțelegătoare.
"Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 CP cu aplicarea art. 396 alin. 10 CPP şi art 5 C.pen condamnă pe inculpatul ISĂRESCU MARIAN la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului . În baza art. 67 alin.1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. În baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 91 CP, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 92C.p. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În temeiul art. 93 alin. 1, 2 şi 3 CP, impune condamnatului respectarea următoarelor obligaţii : să se prezinte la sediul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov, la datele fixate de consilierii de probaţiune; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; să presteze pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, astfel cum se va stabili de către serviciul de probaţiune în funcţie de aptitudinile şi pregătirea socio-profesională a inculpatului, în cadrul ADP Primăriei Voluntari sau Fundaţia Pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 CP, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 2 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare"

Ce înseamnă aceasta sentința ? Când poate să își reia permisul ? După 2 ani ? Și hotărârea asta când iese ? Va rog ajutați mă cu o explicație ce are de făcut. Mulțumesc
Discuție Infiintare SRL
Buna ziua, doresc sa infiintez un SRL ca si activitate mobila dar nu am un punct de lucru deci fabricarea mobilei nu pot pune. Ce alt cod caen principal pot pune avand in vedere ca eu merg la client acasa cu o mobila prefabricata si o montez.
Buna ziua, pe site ul portal.just.ro firma are un proces de faliment, cerere efectuată de administrator și care a fost acceptată de tribunal. În momentul de față lucrez, când intră administratorul judiciar de drept si ce se va întâmpla cu mine, cu bonurile care trebuia luate până pe 20 ale lunii ( pt lună mai), avans salariu luna iunie (trebuia pe 25 ale lunii). Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez, eu ca angajat ?
Buna seara,
Întâmpin următoarea situație în urma unui contract de credit din 2007 am primit un card de cumpărături, am utilizat banii si am încercat să îi depun până în anul 2011 am plătit rate ( cu o dobândă foarte mare) la EFG după ce nu am mai avut posibilitatea să plătesc am fost executată silit de un cabinet de avocatura în anul 2012 primind o înștiințare ca am proprii pe conturile la bănci. Ulterior EFG a vândut creanțele către KRUK si tot primesc scrisori si vin oameni la ușă eu nelocuind acolo. Acum am primit o scrisoare cum că departamentul juridic al KRUK va acționa în judecată pentru recuperarea soldului. Pot fii executată de 2 ori pentru aceiași suma ? În momentul de față nu îmi permit să le plătesc, consider că am plătit suficient si ca dobânda impusă de ei a fost foarte mare de la o sumă de 2000 lei am ajuns la 4000 si ceva de lei + cheltuieli de judecată.
Da este specificat in contractul de munca "alte adaosuri - bonuri de masa", iar el spune ca nu are banii.
Multumesc dar nu zice nimic de bonuri de masa. este legal sa nu mai dea bonuri de masa pe luna mai ? Multumesc