Buna ziua,da,avem carte funciara a construcției(cadastru clădirii si intabulare) si este înregistrată la financiar construcția si s-a achitat evident impozitul pe constructie..
Buna ziua!Am o constructie care a fost edificata in 2001 August fără autorizație.,dar conform legii am putut face cadastru și intabularea clădirii.Luna aceasta am fost demolata deoarece s-a impus utilitate publica,se lărgește bulevardul.Sunt demolata de o luna și încă nu am primit nici un ban,nefiind încă chemată la comisie ptr consemnarea banilor.Cei de la primărie îmi cere și autorizație de constructie deși legea din 2001 nu cere așa ceva.Dacă am intabulată clădirea aceasta nu dovedește dreptul asupra clădirii?Este vb despre legea nr 453/2001 in completarea legii 50/1991Este normal sa-mi ceara și autorizația de constructie?Va Multumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua,am si eu o întrebare, în anul 2013 se plătea contribuții la asigurările de sanatate(cass) la un contract de închiriere?Menționez ca contractul era din luna ianuarie pana în Septembrie 2013.Multumesc anticipat!
Va mulțumesc, ma gândesc ce voi face,ideea este ca ceea ce datorez adică maxim 2000lei s-ar putea sa ma coste mai mult darea în judecată. Zi frumoasa va doresc!
Bună ziua, am si eu o întrebare. Anul acesta am primit notificare de demolare a proprietății în Prel Ghencea deoarece se va largi strada.Mi s-a dat o luna timp de eliberare a spațiului în condițiile în care nu am semnat pentru banii pe care ii voi primi și nici nu se știe când voi fi chemata sa semnez.Nemultumirea mea este ca suma ce o voi primi nu reflecta preturile actuale,preturile la case și mai ales materiale de construcții explodând. Eu în acest spațiu am sediul și punctul de lucru al firmei fiind un spațiu comercial chiar în stație de masina.Sa înțeleg ca singura modalitate de a obține un preț actualizat este doar prin acționare în judecata?Voi avea oare câștig cu statul?Și faptul ca trebuie sa eliberez rapid și fără a mi se achita banii mi se pare abuziv,unde sa mut lucrurile de o viata strânse când nu am cumpărat nimic?Cu banii care mi se dau nu voi putea în veci achiziționa ceva asemănător.
Bună ziua!M-am trezit luna aceasta cu o somatie de plata de la anaf din 2013 cica nu am plătit asigurările sociale la un contract de închiriere din acel an.La momentul respectiv mi s-a făcut calculul la impozitul datorat,cass nu aveam de plata,este trecut 0.Am plătit tot ce mi s-a comunicat de plata.Intreb ,este posibil ca după 9 ani sa îmi spună ca am de plata și penalizari în condițiile în care nu am primit nici o notificare pana acum.Ei au spus ca au calculat în 2018 ca nu aveau nu stiu ce program în 2013 ,dar și din 2018 sunt 4 ani fără nici o notificare.Din ce m-am documentat eu în 2013 nu se plătea contribuția de asigurări de sănătate, am prietena care are zeci de contracte și nu a plătit deloc cass.Eu am avut contract de închiriere pe 9luni în acel an,adică din 1.01.2013-1.09.2013.Oare și dacă as avea de plata eu desi nu este corect sa platesc eu ci cei ce au calculat la momentul respectiv și au zis ca nu am de plata cass,nu se prescrie din 2013?
Detin un teren in suprafata de 150mp cu deschidere de 12m in com Rosu din 2007 si anul acesta m-am hotarat sa depun actele pentru constructia unei case .Am avut o surpriza cand cei de la urbanism mi-au spus ca nu mai pot construi caci ptr a construi s-au schimbat regulile si imi trebuiesc minim 400mp cu deschidere de 15.Ce as putea face in cazul acesta,un pud sau puz m-ar ajuta?Am cerut sa merg si in audienta la Primar.Mentionez ca in momentul cumpararii m-am interesat la urbanism si mi-a spus ca este construibil si ca nu este nici o problema ca pot veni oricand.Multumesc anticipat!
Detin un teren in suprafata de 150mp cu deschidere de 12m in com Rosu din 2007 si anul acesta m-am hotarat sa depun actele pentru constructia unei case .Am avut o surpriza cand cei de la urbanism mi-au spus ca nu mai pot construi caci ptr a construi s-au schimbat regulile si imi trebuiesc minim 400mp cu deschidere de 15.Ce as putea face in cazul acesta,un pud sau puz m-ar ajuta?Am cerut sa merg si in audienta la Primar.Mentionez ca in momentul cumpararii m-am interesat la urbanism si mi-a spus ca este construibil si ca nu este nici o problema ca pot veni oricand.Multumesc anticipat!