avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Aurica04

Activitate Aurica04

O zi buna sa aveti si multumesc de raspuns !
Buna ziua !
Daca un salariat a lucrat 15 ani intr-o societate , 2 ani intr o alta societate apoi a fost reangajat acolo unde avea vechime 15 ani , la reangajare i s-a spus ca nu i se va lua in calcul ani lucrati pana la data reangajarii, adica 17 ani si nu va avea nici spor de vechime , nici macar pentru cei 15 lucrati inainte acolo. Permite legea asa ceva , se poate adresa vreunei institutii a statului pentru a afla daca este corect cum s-a facut aceasta angajare?

Va redau mai jos aricolul din CCM de calculare a indemnizatiei co .
Art. 29 1.Pentru perioda concediului de odihnă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de concediu care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
2. Indemnizatia de concediu reprezinta media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin.1 din ultimele trei luni anterioare celei în care a efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Mentionez ca aceste ore suplimentare unii salariati le au lunar, alti nu , de aici si nelamurirea noastra daca e corecta decizia pe care societatea vrea sa o aplice.
Buna ziua !
Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de concediu odihna, pe motiv ca aceste ore suplimentare nu sunt un spor cu caracter permanent. Mentionez ca in CCM exista o anexa in care sunt trecute toate sporurile care se iau de salariati, inclusiv cel al orelor suplimentare ,dar nu scrie la niciunul in mod expres care este permanent sau temporar.
As dori punctul dumneavoastra de vedere in acest caz , pentru a putea merge mai departe si a aduce argumente in discutia cu societatea !