avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate MuscaAnca

Activitate MuscaAnca

O societate care desfasoara activitatea de jocuri de noroc, CAEN 9200 va inchiria un spatiu de la o societate comerciala. Contractul care se va incheia prevede chirie variabila, raportata la veniturile obtinute de locatar din jocuri de noroc, in functie de vadul comercial. Aceste venituri din chirie variabila sunt scutite de TVA?
Discuție E-transport
O societatea care face achizitie intracomunitara de parfumuri ambientale trebuie sa declare bunurile in e-transport? Mentionez ca transportul se efectueaza prin intermediari, societati de transport. Sau declara in e-transport societatea care efectueaza transportul?
Vanzare cu plata in rate.
O societate vinde cu plata in rate unei alte societati, aparatele detinute ca mijloace fixe. Plata va fi in rate pe 60 de luni. TVA se colecteaza la livrarea initiala a aparatelor sau se poate colecta lunar emitandu-se o factura la fiecare rata? Care e baza legala?
O asociatie care desfasoara activitate non-profit, primeste cotizatii, taxe ale membrilor si contributii ale simpatizantilor. Este obligata sa emita factura pentru aceste venituri neimpozabile, respectiv sa le transmita in e-factura?
Repartizare dividende interimare
O firma infiintata in anul 2023 poate repartiza dividende interimare pentru anul 2023?
Va multumesc pentru raspuns. Dupa ultimele modificari legislative intrate in vigoare la 11 oct. 2023, exista vreo prevedere care ar impiedica intocmirea contractului autentic la notar in care se prevede compensarea?
O societate comerciala, are de restituit asociatului un imprumut in suma de 20 000 euro. Societatea si-a diminuat activitatea dar are in patrimoniu un imobil ce valoareaza 60 000 euro pe care il va vinde catre asociat. Se poate compensa datoria societatii catre asociat cu cedarea imobilului din patrimoniu ? Societatea este platitoare de tva, la achizitionarea imobilului nu s-a dedus tva. Societatea factureaza imobilul catre asociat, fara tva, fiind imobil vechi, asociatul achita partial imobilul cu 40000 euro si solicitata compensarea partiala facturii pentru imobil cu datoria societatii catre el in valoare de 20000 euro. Este corect? Se intocmeste un proces verbal de stingere a datoriilor reciproce intre asociat si societate sau se intocmeste la notar un contract de dare in plata?
Contract de management
Care sunt taxele si impozitele care trebuie platite la un contract de management de 2 ore, pentru 825 lei brut, aferent unui sfert din salariul minim pe economie? Sunt aceleasi ca si pentru un contract de munca? Nu se transmite in revisal dar se transmite in D112, e corect? Mai sunt alte obligatii de raportare?
Cheltuielile cu donatiile prin sms se pot deduce din impozitul pe profit impreuna cu sponsorizarile, in limita a 0,75% din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit?
O societate are cod special de TVA. Face achizitie intracomunitara de suplimente alimentare pentru care cota de TVA in tara este 9%. Dupa achizitie produsele sunt vandute online, in Romania. La AIC ce cota de TVA se va aplica si plati? 9% sau 19%?