avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate anadobrescu

Activitate anadobrescu

Buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere copil de la 2-3 ani ( are gradul 1 de handicap cu insotitor), urmeaza sa depun actele pentru concediu 3-7 ani , certificatul de handicap expira pe 03,09.2021, copilul cu dizabilitati va implini varsta de 3 ani pe 13.03.2021.

Sunt insarcinata din nou, iar la inceputul lunii octombrie 2021 trebuie sa nasc. Ati putea va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

- De cand as putea sa intru in concediu prenatal si postnatal ?
- Ce venituri vor fi luate in calcul la plata concediului prenatal si postnatal?
- De cand pot sa intru in concediu de crestere copil ?

- Ce venituri vor fi luate in calcul pentru indemnizatia de crestere copil ,0-2 ani? Eu am obtinut venituri impozabile pana in ianuarie 2018, din ianuarie 2018 si pana in prezent am fost in prenatal, postnatal, co ingrijire copil 0-3 ani, concediu ingrijire copil 3-7 ani.

- Daca mama este in co crestere copil 3-7 ani , tatal ar putea sa intre in co 0-2 ani?
- Mama in co de 3-7 ani poate sa obtina venituri suplimentare ? Din contract de colaborare sau sub alta forma? Exista limite de venit sau de ore lucrate?
- Tatal in co de crestere copil 0-2 ani poate sa obtina venituri suplimentare ?Din contract de colaborare sau sub alta forma? Exista limite de venit sau de ore lucrate?

Va mmultumesc foarte mult!
Doresc sa cumpar un teren care se afla in sector 6, teren de 290 mp, cu deschidere de 16 m.

In spatele acestui teren se mai afla o parcela, ( lata de 6m si lunga si 234 m) care are mai multi mostenitori (in jur de 7-8). In prezent mostenitorii se afla in proces de indiviziune a parcelei. Mentionez ca propietarul terenului care imi vinde mie a cumparat drepturi de mostenire alaturi de inca 3 vecini, care au terenurile asezate perpendicular pe aceasta fasie ingusta de teren si lunga , de la doi fosti mostenitori ( cei care au cumparat drepturile de mostenire detin 1/3 din fasia de teren). Acestia au cumparat drepturile fara sa fi existat in prealabil un proces de impartire a terenului intre mostenitori. Motiv pentru care mostenitorii initiali ramasi au dat in judecata persoanele care au cumparat drepturile de mostenire si in prezent se afla in proces de indiviziune. Parcela care este implicata in proces are 2 deschideri laterale ( la capetele ei) .

Daca se face impartirea acestui lot de teren credeti ca este posibil sa ii oblige pe cei care au loturile de teren perpendiculare pe aceasta parcela (de exemplu bucata de teren pe care doresc sa o cumpar are aferenti 96 m din parcela in cauza) sa ofere drum de servitute ? Exista varianta de a imparti loturile de teren din parcela in functie de terenurile perpendiculare pe aceasta , adica propietarei actuale a terenului pe care doresc sa il cumpar, instanta sa hotarasca sa ii dea lotul din parcela chiar in spatele terenului pe care il detine si sa nu mai fie nevoita sa lase drum de servitute?
S-a incercat si cumpararea celor 2/3 din lot de catre persoanele care detin 1/3 insa fara succes din cauza pretului f mare.

Este riscant daca cumpar acest teren ? Ce dimensiune a drumului de servitute s-ar acorda pentru un lot de 96 de m ? Mentionez ca terenul pe care doresc sa il cumpar are acces la drum public prin drumul de servitute care a fost cedat. De obicei cum se solutioneaza aceasta speta de catre instanta?