avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate andramar

Activitate andramar

Buna ziua.

Facand referire la articolul 2 punctul 1, in cazul in care o firma isi are sediul intr-o cladire de birouri, cladire care are asigurata paza pentru spatiile comune (monitorizare video), este obligata firma la randul ei sa aiba un contract separat de paza pentru biroul sau?

Multumesc.
Buna ziua!
Vreau sa imi deschid o firma de Legalizari si Apostilari (ma refer la pregatirea dosarelor clientilor pt obtinerea apostilelor si supralegalizarilor).
De ce cod CAEN principal am nevoie?
Multumesc!
Cum se fac platile in numele clientului? (Mentionez ca platile de catre client se vor face exclusiv in lei).

Ex.1 (ambele plati in lei): clientul plateste 100 lei in conturile firmei. 30 reprezinta comisionul firmei + 70 reprezinta taxe platite de catre firma in numele clientului.

Ex.2 (comisionul firmei este in lei iar platile in numele clientului sunt in euro): 100 lei comisionul firmei + 50 euro taxe platite de firma in numele clientuui.

- Ce documente/facturi trebuie firma sa ii dea clientului pt a justifica platile in numele lui si ce documente trebuie sa aiba firma pt control?

Cum se emite o factura reprezentand serviciile firmei si cum se va justifica plata in numele clientului in contabilitate?
EX. Clientul va face plata totala catre firma ulterior achitarii taxelor in numele sau (in euro). Firma ii va solicita sa plateasca totalul in contul deschis in Lei (atat taxa de servicii cat si echivalentul in lei, reprezentand taxele achitate in numele sau de catre firma).

Este posibil? Daca da, la ce curs ii va calcula firma echivalentul in lei al taxelor achitate in numele sau in euro?

1.in cazul in care respectivele plati se fac catre o banca: la cursul bancii respective din ziua in care s-a realizat respectiva plata in euro/la cursul bancii la care firma detine conturile/la cursul BNR?)
2. in cazul in care platile in numele clientului sunt realizate de catre firma anticipat in euro in numerar: cursul utilizat pentru plata totala in lei realizata catre firma pentru serviciile prestate + taxele achitate in numele clientului in nunerar euro) se va considera cursul BNR sau al bancii la care firma detine contul in lei?

Cum va factura in toate situatiile expuse mai sus?

Ex.3: O parte din platile realizate in numele clientilor fiind in euro, se poate deschide un cont in euro pe care firma la un interval de timp sa il alimenteze facand transfer din contul sau in lei in cel in euro (avand astfel la dispozitie euro pt a face plati in numele clientului in aceasta moneda)?.

Ex. 4: Are voie firma sa detina cash? Este nevoie de cash atat in Lei cat si in Euro exclusiv pt platile in numele clientului.

Cum se factureaza plata in numele clientului (ca el sa plateasca totalul in lei desi firma a achitat Euro) si la ce curs se va face transformarea Euro/Lei - cursul zilei efectuarii platii: al bancii firmei/al bancii la care se face plata/cursul BNR?