avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate TanislavM

Activitate TanislavM

Bună ziua! Aș dori niște informații precise în legătură cu pontajul salariaților din Asistența Socială care au fost izolați preventiv la domiciliu timp de 14 zile,conform Ordonanței Militare nr.8. Mă aflu în această categorie iar șeful de centru a considerat că nu mi-am îndeplinit norma de lucru în luna aprilie datorită situației mai-sus menționate, ca urmare mi-a întocmit graficul de activitate pe luna mai,începând de astăzi,de când a încetat starea de urgență și până la sfârșitul lunii în curs,având ore suplimentare. Chiar a precizat că și luna iunie va trebui să lucrez un număr aproape dublu de ore pentru a compensa cele 14 zile când am stat în izolare preventivă la domiciliu conform ordonanței! Vreau să precizez că, după această perioadă de izolare la domiciliu am stat timp de 14 zile în izolare la locul de muncă !
Vă rog mult să mă ajutați cu un răspuns la această întrebare deoarece am sentimentul că lucrurile nu stau așa, din punct de vedere legal.
Vă mulțumesc anticipat !
Vă mulțumesc mult pentru îndrumare!
Există dar acest organ superior ierarhic îi acordă sprijinul și o susține în absolut orice dorește doamna. Ca dovadă, deși nu îndeplinește condițiile de studii, ocupă acest post încă din anul 2011.Mai nou, acest post a fost vacantat și scos la concurs iar doamnei i s-a respins dosarul, motivația, de altfel publică și afișată pe site-ul instituției fiind că nu îndeplinește condițiile de studii cerute. Cu toate acestea, deși au trecut 8 luni de când a fost scos la concurs acest post, doamna încă este menținută în funcție!
Luarea deciziilor este evident directionată către protejarea interesului personal familial , astfel că doamna, în calitate de șef al instituției ii stabilește sotului sarcini, diferite de ale colegilor săi, care să îi ofere un confort maxim la locul de muncă. În plus, pentru încălcări ale fisei de post, ROF, etc, cu efecte tragice, doamna nu și-a trimis soțul la cercetare disciplinară,cazul fiind musamalizat. Cum reglementează legea astfel de situații?
Este vorba despre sectorul bugetar, personal contractual. Pe deasupra, doamna nu are nici studiile necesare ocupării funcției de conducere de care se bucura însă de 8 ani de zile!
Unde se poate reclama existența acestui tip de raport de muncă? (ex. Soția ocupă funcție de conducere iar soțul îi este subordonat, fiind simplu angajat)
Va multumesc frumos pentru mesaj! Am nevoie de un avocat,nu ma descurc singura pentru a initia acest demers!
Multumesc frumos pentru indrumare! In cazul meu nu este vorba doar despre "crizele de isterie" care,in opinia unora,vin la pachet cu functia de sef si care,in mod"surprinzator",nu sunt stipulate ca fiind permise in Codul etic al institutiei! Aici este vorba despre sabotarea activitatii mele profesionale,dupa cum chiar domniile lor au recunoscut,scopul fiind unul precis,si anume de a ma inlatura din acel loc de munca,deoarece sunt un personaj incomod prin dorinta mea de a se respecta legislatia in vigoare in domeniul nostru de activitate!
De 6 ani de zile sunt hartuita psihic la locul de munca de catre sefa institutiei in care lucrez ,dar si de catre sotul acesteia,angajat in aceeasi institutie si care,in mod neoficial este cel de-al doilea sef al acesteia(sefa are grija sa ne reaminteasca acest lucru in fiecare zi!).Hartuirea are loc atat in mod direct dar si prin metode indirecte.Deoarece aceasta situatie a atins culmi de neimaginat si a devenit insuportabila,afectandu-ma vizibil pe toate planurile,doresc sa actionez in instanta angajatorul,aceasta fiind,dupa parerea mea,singura cale prin care pot sa opresc aceasta stare de fapt.Am nevoie de consultanta si de sprijinul unui avocat pentru a incepe demersurile corespunzatoare! Va multumesc anticipat!